Sofiji (12) je slika sa Putinom izmenila život iz korena! Živela u Ljubljani, pa se sve promenilo u Moskvi

Sofija Dulčev, koja je pre sedam dana saznala da je Ruskinja, želi da špijunira za ruskog predsednika Vladimira Putina.

Mikhail VOSKRESENSKIY / AFP / Profimedia

Pre manje od nedelju dana, Sofija Dulčev (12) i njen mlađi brat Danijel Dulčev (9) saznali su da su poreklom iz Rusije i da se njihovi roditelji ne zovu onako kako su mislili, piše britanski "Telegraf". Oni su sa roditeljima Artjom i Anom Dulčev (prava imena su im Ludvig Giš i Marija Majer) živeli u Ljubljani u Sloveniji i pričali su engleskim jezikom, a sada su u Moskvi i još uvek se privikavaju na maternji ruski.

Roditelji su uhapšeni krajem 2022. godine zbog sumnje da su ruski špijuni. Veruje se da su godinama obavljali tajne špijunske poslove za Kremlj zbog čega su uhapšeni, a nakon privođenja su njihova deca neko vreme provela u domu.

Oni su u Moskvi dočekani kao heroji, a na pisti na aerodromu ih je čekao i sam predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin. Sofija i Danijel su inače rođeni u Argentini, a preselili su se brzo sa roditeljima u Sloveniju u koju se najverovatnije više neće nikad vratiti.

"Kada sam Sofiji rekla ko smo i da se vraćamo kući, pitala me je da li bi i ona mogla da bude špijun", rekla je Ana Dulčeva na ruskoj državnoj televiziji.

Ruski mediji su priču o porodici Dulčev predstavili na pozitivan način. Nije bilo reči o mogućim posledicama po Sofiju i Danijela.

"Napisala sam nekoliko reči na papiru i pozvala majku. Rekala sam joj 'stigli smo kući, deca su dobro'. Pročitala sam to. Počela je da mi postavlja pitanja i plakala sam jer sam znala odgovore, ali nisam mogla ništa da kažem", rekla je Marija.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

"OPTUŽBE ZA SARADNJU SA PUTINOM UTICALE NA ATENTAT NA TRAMPA?!" Analitičar: Kako će ga čuvati na MNOGO VEĆEM skupu koji predstoji?  kurir televizija

(MONDO)