Gvozdena kupola oborila rakete Hezbolaha! Počeo napad na Izrael, požari širom zemlje

Izrael je saopštio da je na njihovu teritoriju ispaljeno više od 30 raketa.

Profimedia

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su večeras da je na teritoriju Izraela ispaljeno više od 30 raketa. Iza napada na sever Izraela, prema njihovim informacijama, stoji Hezbolah, piše "Tajms of Izrael". Prvih 20 raketa bilo je usmereno na Golansku visoravan na severu i svi projektili pogodili su otvorena područja.

Preostalih 10 raketa pogodili su područje na severu Izraela blizu granice sa Libanom. Neke projektile oborio je protivvazdušni odbrambeni sistem.

"Izraelske snage pogodile su ranije danas skladište oružja Hezbolaha u južnom Libanu u selu Kfar Kila, kao i celiju Hezbolaha koja je napuštala mesto za lansiranje raketa korišćeno u jutrošnjem napadu na naselje Misgav Am na severu Izraela“, istakle su izraelske odbrambene snage.

Da podsetimo, Hamas je danas izabrao novog lidera Jahju Sinvara. On dolazi na mesto političkog lidera nakon ubistva Ismaila Hanija koji je likvidiran u Teheranu prethodne nedelje.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

"AMERIKANCI VEĆ OBARALI IRANSKE BESPILOTNE LETELICE I RAKETE" Počasni konzul Srbije direktno iz Izraela: Na severu zemlje kritično  kurir televizija

(MONDO)