Isplivao strašan detalj, napadač je imao pravu bombu! Otkazani koncerti svetske zvezde: "Bila je dobra odluka"

Mladić koji je planirao napad bombom na koncertu Tejlor Svift je imao ispravnu eksplozivnu napravu, utvrdila je policija.

U__Photo/Shutterstock/Twitter/screenshot/@texan_maga

Teroristička pretnja u Beču dovela je do otkazivanja sva tri koncerta Tejlor Svift na stadionu Ernst Hapel, a čini se da je to svakako bila dobra odluka jer je uhapšeni 19-godišnjak iz Ternica imao ispravnu bombu.

Ovo je potvrđeno televiziji N1 u Hrvatskoj, čija je ekipa trenutno u Beču. Takođe, rečeno je da bi bomba delovala u slučaju aktivacije.

I bez obzira na to što je mladić uhapšen, policija je posle racije privela čoveka koji ga je podstakao na terorizam. Osim toga, traže se još najmanje tri osobe povezane sa potencijalnim napadom.

Istovremeno, Ministarstvo unutrašnjih poslova odbacilo je navode da je 19-godišnjak hrvatskog porekla.

"Što se tiče mladića hrvatskih korena, on prema našoj evidenciji nikada nije bio prijavljen na teritoriji Republike Hrvatske u pogledu prebivališta, tranzita i državljanstva", rekli su iz MUP-a.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

BOMBAŠKI NAPAD NA CETINJU JASNO UKAZUJE NA JEDNU STVAR KOJA ZABRINJAVA! Novinar dirtektno iz Podgorice: Oslobođeno 20 kriminalaca!  kurir televizija

 (N1 info.hr/MONDO/J.D.)