3 sata ostavio ćerku (2) u užarenom automobilu! Igrao igrice, devojčica umrla, a sad objavljen policijski snimak

Objavljen je policijski snimak muškarca koji je ostavio ćerku tri sata u užarenom autu.

Youtube/ Inside Edition/Facebook/Screenshot

Nedavno je objavljen snimak sa policijske kamere koji je zabeležio trenutak kada su službe hitne pomoći pokušale da spasu dvogodišnju devojčicu Parker koju je otac ostavio u uzavrelom automobilu tri sata dok je navodno igrao Plejstejšn. Temperatura je tog dana dostigla 42 stepena Celzijusa, prenosi Dejli mejl.

Na snimku koji je objavilo Inside Edition, Kristofer Šolts se panično hvata za glavu i viče na policajce, a zatim pada na kolena. Hitna pomoć je pokušavala da oživi devojčicu nakon što je pronađena u automobilu ispred njihove kuće u Arizoni. U bolnici je proglašena mrtvom.

Otac ostavio dete u užarenim kolima  YouTube/ Inside Edition

"Molim te, dušo, molim te.. Ne mogu da verujem, o moj Bože", jecao je Šoltes na snimku. Druga deca, stara pet i devet godina, rekla su policiji da je "tata proveo dan igrajući video igrice". S druge strane, Šoltes im je rekao da Parker spava u kolima i da nije želeo da je budi, pa je ostavio upaljen motor i uključenu klimu. Bila je u automobilu od 13:00, kada su stigli kući, do 16:00, kada ju je Erikina majka zatekla na putu sa posla. Pitala je muža gde im je ćerka, koji ju je prvo potražio u kući, pre nego što se setio da je ona u kolima. Šolts se prošle nedelje suočio sa optužbama za ubistvo prvog stepena, izjasnivši se da nije kriv.

Prvobitno je uhapšen zbog ubistva drugog stepena, koje se obično zasniva na bezobzirnom ponašanju, ali tužioci veruju da je on ipak namerno ubio svoju ćerku. Njegova deca su svedočila da ih je rutinski ostavljao u automobilu sa uključenom klimom, a policija je utvrdila da je znao da se vozilo automatski gasi posle 30 minuta, a sa njim i klima.

U porukama koje je par poslao nakon incidenta, Erika je pitala Kristofera koliko puta mu je već rekla da prestane da ih ostavlja u autu. On joj se izvinio, rekao da je ubio njihovu bebu i dodao da ne može da veruje da je to realnost. Šoltesu preti kazna doživotnog zatvora ako bude osuđen.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Smrt dvojice radnika u šahtu na Novom Beogradu  Kurir

 (Jutarnji list/MONDO/J.D.)