Navijač Zvezde napao policiju i dobio metak na Voždovcu: Evo ko je ubijeni Srbin u vili na žurci u Marbelji

Saša Momčilović ubijen je u Španiji 12. avgusta i za njim je bila raspisana poternica.

Printscreen/antena3

Saša Momčilović (36) ubijen je u Marbelji u Španiji 12. avgusta na tajnoj žurci u luksuznoj vili, a za njim je bila raspisana poternica kako je potvrdio ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić. O njemu su srpski mediji pisali 2010. godine kada je kao navijač Crvene zvezde uhapšen zbog napada na policiju, kao i kada se pojavio u Urgentnom centru sa prostrelnim ranama.

On je ubijen u ponedeljak 12. avgusta u jutarnjim časovima, a kod sebe je imao falsifikovana belgijska dokumenta. Kada je Momčilović imao 22 godine, učestvovao je u napadu na policajce sa Ž.B. (jednim od vođa navijačke grupe "Belgrade Boys") i M.L, takođe navijačem Crvene zvezde.

Njih trojica su 2010. godine bili na proslavi rođenja deteta u jednom restoranu na Paliluli u Beogradu kada su stanari zvali policiju zbog glasne muzike. Policija je po pozivu došla na lice mesta, a potom je 15-ak pijanih gostiju napalo njega i njegove kolege.

Policajci su uspeli da pozovu pojačanje, pa su stigle ekipe Interventne jedinice i još jedna patrola PS Palilula. Uhapšena su tada tri muškarca.

Jednom prilikom došao je ranjen u Urgentni centar sa povredama od vatrenog oružja. Odvojeno od njega je došao i J.P.

"Obojica imaju dosije u policiji i sad se proverava da li su u sukobu. Postoji indicija da su ranili jedan drugog, ali proverava se i mogućnost da li je možda njihovo ranjavanje povezano s pucnjavom, kad je na Voždovcu ranjen navijač Crvene zvezde Marko Ševo", pisali su tada srpski mediji.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Ubistvo u selu kod Žitorađe  Kurir

(Blic/MONDO/Aleksandar Blagić)