Ukrajinci razneli ponos ruske odbrane! Grunuli jako, objavili snimak

U vazdušnim udarima pogođen je moćan PVO sistem ruske vojske, tvrde Ukrajinci.

Youtube/Agas Channel

Ukrajinske snage udarile su tokom noći na položaj ruskog PVO sistema S-300 u blizini Novošahtinska u ruskoj Rostovskoj oblasti, saopštio je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

"Na gađanim područjima primećene su eksplozije. Tačnost udara se utvrđuje", navodi se u izveštaju Generalštaba, ne navodeći detalje o posledicama, prenosi Kyiv Independent.

Ova vest stiže ubrzo nakon što su vlasti Rostovske oblasti prijavile obaranje ukrajinske rakete u zapadnom delu regiona.

Novošahtinsk se nalazi u severozapadnom delu Rostovske oblasti, otprilike 60 kilometara severno od Rostova na Donu, oko 15 kilometara istočno od ukrajinske granice i manje od 200 kilometara od linija fronta.

"Prema preliminarnim podacima, nije bilo žrtava ili materijalne štete", rekao je guverner Vasilij Golubev na svom Telegram kanalu.

"Udar ukrajinskih odbrambenih snaga na položaj protivvazdušne odbrane S-300 u blizini Novošahtinska, Rostovska oblast Rusije - Ukrajinski generalštab. Uletela je raketa, raznela protivvazdušnu odbranu, kažu ljudi na snimku", napisao je na X-u Anton Geraščenko.

Rusija obično ne komentariše svoje vojne gubitke nakon ukrajinskih udara.

S-300 je raketni sistem zemlja-vazduh iz sovjetskog doba dizajniran prvenstveno za presretanje vazdušnih ciljeva na velikom dometu.

"Treba napomenuti da ruske snage takođe koriste sisteme S-300 za napade na mirne ukrajinske gradove, uništavanje stambenih zgrada i terorisanje civilnog stanovništva", saopštio je Generalštab.

Napad je bio zajednička operacija mornarice sa drugim jedinicama ukrajinskih odbrambenih snaga. Generalštab nije precizirao kakvo je oružje korišćeno.

Iste noći, gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin izjavio je da se ruska prestonica našla pod "jedan od najvećih pokušaja napada na Moskvu bespilotnim letelicama do sada", sa 10 navodno oborenih dronova.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

"SRUŠEN JE MIT NEPOBEDIVOG PUTINA, RUSIJA VIŠE NIJE BEZBEDNA" Analitičari: Ukrajina je potpuno ovladala proizvodnjom OVOG ORUŽJA  Kurir televizija