Zelenski vidi samo jedan način da se rat završi! Izneo svoj plan, razgovaraće sa Bajdenom, ali to nije sve

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski ima plan za kraj rata sa Rusijom, uskoro će razgovarati sa Bajdenom.

X/Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski rekao je novinarima u Kijevu da će razgovarati sa aktuelnim američkim predsednikom Džozefom Bajdenom, kao i kandidatima za predsednika, Kamalom Haris i Donaldom Trampom.

Zelenski je kazao da smatra da će se rat u Ukrajini na kraju završiti dijalogom, ali da Ukrajina mora da bude u "snažnoj poziciji".

Ukrajinski predsednik najverovatnije će predstaviti svoj plan za završetak rata američkom predsedniku i predsedničkim kandidatima. Zelenski se nada da će u septembru ići u SAD, kako bi prisustvovao Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Zelenski je komentarisao i tronedeljni napad Kijeva na rusku regiju Kursk, ali je kazao da njegov plan obuhvata i korake na diplomatskom i ekonomskom planu.

"Glavna poenta ovog plana je da prisilimo Rusiju da prekine rat. I ja to jako želim, ali na način pošten za Ukrajinu", rekao je on.

Podsetimo, pre nedelju dana je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov kazao da pregovori "ne dolaze u obzir".

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

"SRUŠEN JE MIT NEPOBEDIVOG PUTINA, RUSIJA VIŠE NIJE BEZBEDNA" Analitičari: Ukrajina je potpuno ovladala proizvodnjom OVOG ORUŽJA  Kurir televizija

(MONDO)