Ubijen vođa Hamasa! Šabak i IDF likvidirali ključnog čoveka na Zapadnoj obali

U zajedničkoj operacije vojske, policije i obaveštajne službe likvidiran je Vasem Hazem.

X/@BigBreakingWire

Vasem Hazem, vođa terorističke organizacije Hamas u oblasti Zapadne obale u Dženinu, ubijen je u petak tokom zajedničke antiterorističke operacije koju su izvodili IDF, izraelska obaveštajna služba Šin Bet (Šabak) i izraelska granična policija, saopštila je izraelska vojska.

Hazem je poginuo u svom vozilu nakon razmene vatre tokom te operacije. Njegova uloga u terorističkoj grupi obuhvatala je izvođenje i usmeravanje napada iz vatrenog oružja i bombi, piše Džerusalim post.

Hazem je neprekidno unapređivao terorističke aktivnosti u oblasti Judeje i Samarije, dodaje IDF.

Nakon eliminacije Hazema, dvojica terorista, Majsara Mašarka i Arafat Amer, koji su bili u vozilu sa njim, pokušali su da pobegnu sa mesta događaja. Međutim, ubrzo nakon toga, poginuli su i njih dvojica u napadu izraelskog aviona.

Mašarka i Amer su delovali pod Hazemovom komandom i učestvovali su u napadima na izraelske zajednice, navodi IDF.

Nakon trostruke likvidacije, IDF je pretražila vozilo u kojem su se nalazili teroristi i pronašla M16 puške, pištolje, metke, eksplozive, gasne granate i veliku svotu novca.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

NOVI VOĐA HAMASA DALEKO EKSTREMNIJI OD PRETHODNIKA! Politikolog naveo njegovu ŽESTOKU izjavu kojom poručuje da je SPREMAN NA SVE!  kurir televizija