Nedolično ponašanje policajca, odmah je izbačen iz službe! Ukrao 16.000 dinara iz novčanika mrtvog čoveka

Policajac je suspendovan sa dužnosti, a potom i razrešen, posle 23 godine službe.

ANDY RAIN/EPA

Bivši policajac Metropolitanske policije osuđen je na 16 meseci zatvora nakon što je priznao da je ukrao novac od čoveka koji je preminuo pošto mu je pozlilo na ulici. U septembru 2022. Krejg Karter (51)uzeo je 115 funti (skoro 16.000 dinara) iz novčanika italijanskog reditelja i glumca Klaudija Gaetanija.

Karter je, nakon Gaetanijeve smrti, trebalo da pokupi njegove lične stvari, a kamera ga je uhvatila kako broji novac u policijskom automobilu. On je u policijskoj evidenciji napisao da se u novčaniku preminulog Italijana nalazi oko šest funti i šest evra. Gaetanijev prijatelj je potom preuzeo imovinu i požalio se da nedostaje novac iz novčanika.

Iako je Karter u početku negirao da je uzeo novac, u julu se na sudu izjasnio krivim za nedolično ponašanje na javnoj funkciji. On je suspendovan sa dužnosti, a potom i razrešen, posle 23 godine službe.

"Gospodin Gaetani je bio u najranjivijem položaju u kojem bi svako ljudsko biće moglo da bude - mrtav i sam. Vaš zločin je bio odvratan. Izneverili ste celu svoju zajednicu. Činjenica da je Karter mislio da može slobodno da krade od žrtve koja je nažalost preminula nije samo uznemirujuća već i duboko nepoštovanje prema porodici žrtve. Naše misli ostaju sa njima u ovom trenutku", rekao mu je sudija tokom izricanja presude, piše BBC.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Krađa u TC Piramida  Privatna arhiva