Devojčica pucala majci u lice u Americi: Snimak otkrio šta je radila nakon ubistva

Tinejdžerka je ubila majku pa pozvala drugaricu da dođe na mesto zločina.

youtube/lawandcrimetrials / screenshot

Tinejdžerka optužena da je upucala svoju mamu i pokušala da ubije očuha, snimljena je kako se igra na svom mobilnom telefonu i šalje poruku prijatelju samo nekoliko trenutaka nakon pucnjave.

Zastrašujući snimak devojčice kako ležerno šeta po svojoj kuhinji prikazan je na sudu tokom ročišta za ubistvo u Misisipiju. Sada 15-godišnjakinja imala je samo 14 godina kada je 19. marta prošle godine navodno upucala svoju mamu u njihovoj kući. Odbila je 40-godišnji sporazum o priznanju krivice i njen pravni tim umesto toga traži odbranu od ludila.

Na snimku se vidi kako devojčica ulazi u kuhinju obučena u "Nirvana" majicu i korača gore-dole hodnikom, držeći nešto u rukama. U jendom trenutku ona nestaje na snimku, a zatim se čuju tri pucnja. Posle prvog pucnja začulo se vrisak žene, a onda je ponovo usledila tišina.

Nekoliko trenutaka kasnije, devojčica se ponovo pojavljuje na kameri, sedi na stolici dok kuca poruke na telefonu. Majku je pogodila u lice. Tužioci navode da je tinejdžerka nakon pucnjave koristila majčin telefon da pošalje poruku svom očuhu Hitu želeći da i njega namami u kuću.

"Kada ćeš doći kući dušo?", glasila je poruka koju je poslala s majčinog telefona.

Kada se Hit vratio kući, policija tvrdi da je tinejdžerka pucala u njega. Jedan metak pogodio ga je u rame. Iako je povređen, on je uspeo da joj otme oružje. Nakon toga je pobegla od kuće. Policija navodi da je tinejdžerka, dok je razgovarala telefonom, poslala poruku i jednoj od njenih drugarica i tražila da hitno dođe kod nje.

Kada je drugarica stigla, tinejdžerka ju je pitala da li je ikada videla mrtvo telo, a zatim ju je odvela do mesta gde je ležala njena majka Ešli. Hit je na suđenju rekao da je zatekao telo svoje žene kada se vratio kući.

"Znao sam da je upucana, bilo je krvi okolo, ne znam tačno gde, na desnoj strani njenog lica", rekao je on.

On je takođe rekao da je tinjedžerka uvek bila slatka, ali da je tog dana izgledala kao da je u nju ušao demon. Sud je u sredu saslušao psihijatra dr Endrua Klarka, koji je rekao da veruje da je imala pomračenje svesti na 90 minuta. Ali je takođe prihvatio da bi neko u njenoj poziciji imao motiv da "lažira mentalnu bolest".

Dr Klark je rekao sudu da je tinejdžerka rekla da je godinama pre navodnog zločina imala "slušne halucinacije", ali joj glasovi u glavi nikada nisu naređivali da bilo šta uradi. Ona se poverila dr Klarku da je počela da puši marihuanu, nekoliko puta nedeljno, i da je bila zabrinuta da će njena majka saznati.

Tinejdžerka je marihuanu koristila najmanje dan pre navodnog incidenta. Takođe su joj prepisali Lekapro i Zoloft, oba leka za poremećaje raspoloženja. Ona je optužena za ubistvo, pokušaj ubistva i neovlašteno izvođenje dokaza i preti joj doživotna robija ako bude proglašena krivom.

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Ubistvo u selu kod Žitorađe  Kurir

(Telegraf/MONDO/Ivana Vlajković)