Si pozdravio poljoprivredne radnike širom Kine

Zemlja takođe očekuje još jednu bogatu žetvu žitarica tokom cele godine.

kineska medijska grupa

Si Đinping, generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK), uputio je u ime CK KPK iskrene čestitke i srdačne pozdrave poljoprivrednicima i ljudima koji rade na poljoprivrednim i ruralnim frontovima, uoči sedmog festivala žetve kineskih poljoprivrednika.

Si, koji je ujedno predsednik Kine i predsednik Centralne vojne komisije, naglasio je neophodnost da se ulože svi napori kako bi se  povećale ekonomske koristi od poljoprivrede, povećali prihodi poljoprivrednika, ubrizgala veća vitalnost u seoska područja i donele opipljive koristi poljoprivrednicima.

Si je rekao da je Kina ove godine, uprkos negativnim uticajima prirodnih katastrofa i drugih izazova, povećala proizvodnju letnjih žitarica i osigurala stalnu proizvodnju ranog pirinča. Zemlja takođe očekuje još jednu bogatu žetvu žitarica tokom cele godine. To će obezbediti snažnu podršku konsolidaciji i jačanju ekonomskog oporavka i poboljšanju i unapređenju visokokvalitetnog razvoja u Kini, naveo je Si.

Neophodno je da se neumorno učvršćuje poljoprivredni temelj zemlje i unapređuje proces sveobuhvatne revitalizacije ruralnih područja, kako bi se unapredila kineska modernizacija, istakao je Si.

On je pozvao poljoprivrednike i ljude iz drugih društvenih krugova da preduzmu akcije kako bi plan revitalizacije ruralnih područja pretvorili u realnost, kao i da bi udarili čvrst temelj za modernizaciju poljoprivrede i ruralnih područja, ali i za izgradnju Kine u poljoprivrednu silu.