Masovni udar Hezbolaha na Izrael, a Netanjahu odbio saveznike: Odmah izdao naređenje - "Udarite punom snagom"

Masovni udar Hezbollaha na Izrael, Netanyahu hladno odbio saveznike i izdao naredbu: ‘Udarite punom snagom!‘

Youtube/ IsraeliPM Benjamin Netanjahu

Oko 45 raketa ispaljeno je u najnovijem napadu iz Libana, navodi IDF, dodajući da su neke presretnute, a ostale su pale na otvorena područja. Na video snimcima koji kruže internetom se vidi kako mnogi projektili padaju u more. IDF je u saopštenju dodao da su nastavljeni napadi na Liban, ciljajući desetine meta Hezbolaha u nekoliko oblasti, uključujući terorističke operativce, vojne zgrade i skladišta oružja.

Nakon izveštaja u kojima se tvrdi da zvaničnici očekuju prekid vatre u Libanu u roku od nekoliko sati, kabinet premijera Benjamina Netanjahua saopštio je da su ti izveštaji lažni.

"Reč je o američko-francuskom predlogu na koji premijer nije ni odgovorio", kažu u kabinetu premijera.

U saopštenju se takođe navodi da je "suprotno od istine" izveštaj da je Netanjahu naredio IDF da ublaži napade na Liban, rekavši da je premijer ovlastio vojsku da nastavi s napadima punom snagom, dodajući da će se borbe u Gazi nastaviti dok se ne ostvare svi ratni ciljevi.

Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac potvrdio je da "neće biti primirja na severu" nakon što je premijer Benjamin Netanjahu demantovao tvrdnje da je primirje u planu.

"Nastavićemo da se borimo protiv terorističke grupe Hezbolah punom snagom do pobede i bezbednog povratka stanovnika severa svojim domovima", dodao je Kac, koji je trenutno zamenik Netanjahua tokom njegovog putovanja u SAD, ali koji nema ovlašćenja da donosi operativne odluke o ratu.

IDF je saopštio da sprovodi novi talas vazdušnih udara na ciljeve Hezbolaha u Libanu. Nisu dati dodatni detalji.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

PILOT IZNEO DETALJNU TEORIJU KAKO JE DOŠLO DO EKSPLOZIJE PEJDŽERA HEZBOLAHA: Izraelci su stavili kristalni prah na baterije uređaja koji detonira na ovaj način!  kurir televizija