"Ako Tramp ne bude izabran, ovo će biti poslednji izbori": Oglasio se Mask i poslao poruku svim Amerikancima

Mask rekao da predsednik Donald Tramp mora da pobedi na izborima 5. novembra, kako bi SAD sačuvale demokratiju.

YouTube/CNN/TED/Screenshot

Najbogatiji čovek na svetu Ilon Mask izjavio je u nedelju da bivši predsednik Donald Tramp mora da pobedi na izborima 5. novembra, kako bi SAD sačuvale svoju demokratiju.

"Vrlo malo Amerikanaca shvata da će, ako Tramp NE bude izabran, ovo biti poslednji izbori. Daleko od toga da predstavlja pretnju demokratiji, on je jedini način da je spasemo!", objavio je Mask na svojoj društvenoj mreži X.

On je izneo teoriju po kojoj demokrate, ubrzavaju zakonske procedure kako bi oni koji su ilegalno imigrirali u SAD postali građani i stekli status birača. Mask smatra da će ti novi birači biti verni demokratama na izborima i da će demokrate na kraju zbog toga dominirati američkom politikom.

"Dozvolite mi da objasnim: ako samo 1 od 20 ilegalaca godišnje postane građanin, nešto što demokrate ubrzavaju što je više moguće, to bi bilo oko dva miliona novih legalnih glasača za četiri godine. Glasačka margina u neizvesnim državama (swing states) često je manja od 20 hiljada glasova. To znači da, ako 'Demokratska' stranka uspe, više neće biti sving država!", napisao je Mask. 

On je ranije podržao Trampovu kampanju i optužio predsednika Džozefa Bajdena i potpredsednicu Kamalu Haris da premeštaju tražioce azila "direktno u države kao što su Pensilvanija, Ohajo, Viskonsin i Arizona" da bi postigli navedeni cilj. U pitanju su jako neizvesne države, u kojima nijedna strana nema stabilnu prednost.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Ilon Mask  TikTok/hub.theories