Koji su novi dokazi u slučaju braće Menendez? Zbog ovog pisma mogli bi da izađu iz zatvora, ali to nije sve

Koji su novi dokazi u slučaju braće Menendez, osuđene na smrt zbog ubistva roditelja, a koji bi mogli da ih pošalju na slobodu?

YouTube/Netflix

Kao bomba odjeknula je vest da tužilaštvo istražuje nove dokaze u slučaju braće Erika i Lajla Menendeza, koji su ubili svoje roditelje Hosea i Kiti 1989. godine.

Objavljeno je da će tužilaštvo razmotriti nove dokaze, koji će potencijalno dovesti do novog suđenja ili preinačenja kazne. Ako budu bili osuđeni zbog ubistva iz nehata, Erik i Lajl Menendez mogli bi da izađu na slobodu. U zatvoru su od 1996. godine, osuđeni na doživotnu.

"Nema sumnje da su braća ubila svoje roditelje, ali mi razmatramo nove dokaze i mogućnost drugačije kazne. Nismo odlučili ishod, samo pregledamo informacije. Ne kažemo ni da im verujemo, ni da im ne verujemo, već da imamo moralnu i etičku obavezu da razmotrimo ono što nam je predstavljeno, i donesemo odluku", pojasnio je tužilac Džordž Gaskon.

YouTube/Netflix 

Među novim dokazima, predstavljenim tužilaštvu u peticiji, nalazi se i pismo koje je Erik Menendez svojevremeno napisao, a u kojem navodi da ga je otac se*sualno zlostavljao. Pismo je napisano osam meseci pre ubistva.

Istražuje se i tvrdnja člana pop benda Menudo, da je takođe doživeo zlostavljanje od strane Hosea Menendeza, koji je bio na poziciji u muzičkoj industriji. Ove tvrdnje iznete su prošle godine u dokumentarcu "Menendez + Menudo: Izdaja dečaka". 

Gaskon je kazao i da misli da bi njihov slučaj i tvrdnje o brutalnom zlostavljanju od strane oca bili "osetljivije tretirani" da se ubistvo dogodilo danas, a ne pre više od 30 godina.

"Mi ne znamo validnost dokaza predstavljenih na sudu, ali ćemo evaluirati sve materijale", rekao je tužilac. Novo saslušanje zakazano je za 29. novembar.

Advokat braće, Klif Gardner, rekao je da su zadovoljni odlukom tužilaštva da preispita nove dokaze.

"Pošto se danas mnogo drugačije shvata kako zlostavljanje utiče i na dečake, i na devojčice, i usled izuzetnih novih dokaza, mislimo da je preinačenje kazne odgovarajući rezultat. Erik i Lajl Menendez su u zatvoru duže od 30 godina. Dosta je bilo", poručio je advokat Klif Gardner.

Džozef Lajl Menendez (56) i Erik Menendez (53) služe doživotnu zbog ubistva roditelja 1989. godine. Prvo suđenje proglašeno je nevažećim, da bi na drugom suđenju dobili doživotnu. Uskoro izlazi i dokumentarac o njima, pogledajte trejler.

Trejler dokumentarca "Braća Menendez"  YouTube/Netflix

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Muškarac sa nanogicom pretio ubistvom pa pretukao majku! Radivojević: Takvi zatvorenici imaju pravo čak i na šetnju  Kurir televizija

(MONDO/CNN)