Putinove fotografije bez majice koje bi voleo da zaboravi! Svi mu se smeju, sram će ga progoniti zauvek (Foto)

Fotografije koje bi Vladimir Putin danas na svoj 72. rođendan spalio da ih niko ne vid.

Not supplied / WillWest News / Profimedia

"Bože, čuvaj cara". Ovo je bila prva javna čestitka upućena predsedniku Vladimiru Putinu koji danas proslavlja 72. rođendan, a na najvišoj državnoj funkciji rođendan proslavlja po 21. put.

Vladimir Putin decenijama je intrigantna ličnost za medije i javnost kao politički akter, ali i zbog veoma tajnog privatnog života. U prethodne dve decenije pisalo se o svim ženama Vladimira Putina, njegovoj tajnoj deci, o licu koje ne stari i o ostalim proverenim i manje proverenim informacijama. Ali predsednik Rusije, na početku osme decenije, jednu stvar, i da želi da izbriše, ne može, jer internet ne zaboravlja. U pitanju su fotografije koje su služile u svrhu propagande, a koje su od 2015. godine, pa sve do danas ostale, po arhivama i portalima širom sveta pod naznakom: "Seksi fotografije Vladimira Putina".

Aleksandar J. Dragunof sa Univerziteta Brandeis u tekstu "Putinova propagnada: Uticaj ruske propagande na muškost" istraživao je kako ruska državna propaganda oblikuje percepciju muškosti, naročito pod vođstvom Vladimira Putina. Kao dan od primera navode se i Putinove fotografije bez majice kako bi se oslikala snaga, ratništvo i zaštitničke uloge muškarca, sve u cilju jačanja nacionalnog identiteta. Kroz različite medijske strategije, ova propaganda stvara model "idealnog" muškarca koji se uklapa u političke ciljeve države.

Možda ideja "idealnog tradicionalnog muškarca" je uspela da dođe do tradicionalnijeg dela društva, ne samo u Rusiji, nego i u svetu, činjenica je da fotografije Putinove propagande desetak godina nakon njihovog nastanka isključivo služe u svrsi podsmeha na društvenim mrežama, ali i šire javnosti. Na kraju krajeva, kad vam je teško, setite se da je neko morao da se skida pred kamerama u svrhe političke i ideološke agende. Sve i svašta će ostati iza Vladimira Putina i između ostalog i njegove "seksi fotografije".

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

"VLADIMIR PUTIN MOŽE SAMO OVAKO DA OSTANE NA VLASTI?!" Stručnjaci tvrde: Rusija je NERVOZNA zbog ORUŽJA koje je Ukrajina dobila  Kurir televizija

(Nova/Mondo/U. M.