Ukrajina ratuje sa još jednom zemljom pored Rusije? Šokantne informacije iz Kijeva, neki vojnici su već ubijeni

Visoki zvaničnici Kijeva tvrde da vojnici Severne Koreje ratuju na strani Rusije protiv Ukrajine.

SOPA Images / Sipa Press / Profimedia

Visoki zvaničnici iz Kijeva tvrde da Severna Koreja ratuje na strani Rusije u ratu u Ukrajini, piše "Gardijan". Ukrajinski izvor rekao je da su severnokorejske trupe "iza ruskih linija u timovima koji podržavaju sisteme za lansiranje raketa KN - 23".

Od ranije je poznato da Ruska Federacija koristi plaćenike na ukrajinskom frontu, a sada zvaničnici iz Kijeva navode da vojni inžinjeri iz Severne Koreje pomažu Rusima. Prema tim informacijama, to bi bilo prvi put da je strana vlada poslala vojne trupe da podrže Moskvu u njenoj takozvanoj "specijalnoj vojnoj operaciji" koja traje od 24. februara 2022. godine.

"Za Severnu Koreju, koja je Rusiji isporučila mnogo granata i projektila, ključno je da nauči kako da rukuje različitim oružjem i stekne pravo borbeno iskustvo. Ovo bi čak moglo biti pokretački faktor u slanju svojih vojnika da im daju ratnu obuku", rekao je Lim Eul Čul, profesor na Institutu za dalekoistočne studije u Seulu.

Ministar odbrane Južne Koreje Kim Jong Hjun rekao je poslanicima u Seulu da je "vrlo verovatno" da su severnokorejske snage bile raspoređene da se bore na ruskoj stranici i da su kasnije stradale u napadu. Andrij Kovalenko, šef ukrajinskog centra za suzbijanje dezinformacija, naveo je u objavi na društvenoj mreži "Telegram" da su "pripadnici Severne Koreje ubijeni u Rusiji".

Sumnja se da je Pjongjang ove godine Moskvi dostavio otprilike polovinu municije većeg kalibra koja se koristi na bojnom polju i projektila KN - 23. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov demantovao je izveštaje u kojima je navedeno da "Severna Koreja šalje svoje vojnike da se bore na strani Rusije u ratu sa Ukrajinom".

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

UKRAJINA PONUDILA SVOJU POMOĆ! Evropa poplavljena, Dunav na trećem stepenu opasnosti: Čak ni evakuacija nije bila opcija, sve rade da bi izbegli žrtve!  Kurir televizija

(MONDO)