Izraelci žestoko udarili sam centar Bejruta, srušila se zgrada! Najmanje 11 mrtvih, zna se ko je bio meta

Lokalni mediji kažu da je očigledna meta bio Vafik Safa, zet Hasana Nasralaha.

ATEF SAFADI/EPA

Posle dva dana zatišja, izraelske snage ponovo su zasule projektilima sam centar Bejruta, odnosno oblast Bačura, raketama, piše BBC. Iako je većina nedavnih izraelskih napada bila ograničena na južna predgrađa, ovo je treći put da su gađane druge oblasti.

Lokalni mediji kažu da je očigledna meta bio Vafik Safa, zet Hasana Nasralaha i jedan od najviših bezbednosnih zvaničnika Hezbolaha. Kancelarija za medije grupe još nije komentarisala napad. Nakon najnovijih napada, pet bolnica je stavljeno u pripravnost za prijem žrtava eksplozija.

Prema prvim informacijama, ubijeno je 11 osoba, a 48 je povređeno. Lekari kažu da je 14 od 48 ljudi ranjenih u izraelskom napadu na centralni Bejrut već prebačeno u američku univerzitetsku bolnicu.

Jedna žena, koju su novinari zatekli ispred bolnice, kaže da se nalazila u zgradi u komšiluku gde se dogodio napad i da je čula eksploziju. Jedan od njenih rođaka je zadobio povrede glave i nalazi se u bolnici na šavovima. Žena kaže da je pogođena zgrada u potpunosti stambena i da je visoka oko četiri ili pet spratova.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

GORE BANKE U BEJRUTU! Demonstranti u Libanu zapalili šest ekspozitura  Reuters