Ušao na miting sa VIP propusnicom: Ovo je čovek optužen za navodni pokušaj atentata na Trampa

Vem Miler je uhapšen u subotu zbog ilegalnog posedovanja oružja u blizini mitinga Donalda Trampa u Koačeli u Kaliforniji.

DAVID MAXWELL/EPA/Instagram/screenshot

Muškarac iz Las Vegasa uhapšen je u subotu zbog ilegalnog posedovanja oružja u blizini mitinga Donalda Trampa u Koačeli u Kaliforniji, saopštila je šerifova kancelarija okruga Riversajd.

Prema navodima policije, šerifovi zamenici, koji su bili raspoređeni na miting bivšeg predsednika SAD, zaustavili su vozača u terencu na kontrolnom punktu u blizini raskrsnice 52. avenije i Celebration Drive. Tamo su policajci otkrili da muškarac nezakonito poseduje pištolj, sačmaricu i šaržer velikog kapaciteta, kao i lažnu propusnicu za skup.

Taj muškarac, kasnije identifikovan kao 49-godišnji Vem Miler, priveden je i smešten u zatvor Džon Džej Benoa. Miler je u međuvremenu pušten iz pritvora uz kauciju od 5.000 dolara, javili su lokalni mediji. Telegram je objavio da bi on trebalo da se pojavi pred sudom u januaru.

Instagram/Screenshot 

"Ovaj incident nije ugrozio bezbednost bivšeg predsednika Trampa ili učesnike skupa", saopštila je šerifova kancelarija. Čed Bjanko, šerif okruga Riversajd, koji je otvoreno podržava Trampa, rekao je juče da je "verovatno sprečen još jedan pokušaj ubistva". On je dodao da je Miler na kontrolnom punktu predstavio lažne VIP i novinarske propusnice

Lokalni mediji navode da je Miler registrovani republikanac. Magistrirao je na UCLA. Kandidovao se za Skupštinu Nevade 2022. godine, ali je izgubio, objavio je lokalni list The Press-Enterprise. Šerif je rekao da je Miler deo desničarske antivladine grupe. On sebe smatra "suverenim građaninom" i smatra da ne podleže zakonima osim ako se s njima ne slaže.

U međuvremenu, Miler je juče za Southern California News Group rekao da je "šokiran" hapšenjem i optužbama da je pokušao da napadne bivšeg predsednika, kojeg podržava. Miler je rekao da je prisustvovao mitingu u Kaliforniji sa "specijalnom propusnicom", koju mu je dao pomoćnik Republikanske stranke, i da nikada nije imao problema kada je prisustvovao Trampovim skupovima u Nevadi sa oružjem u prtljažniku.

Instagram/Screenshot 

"Mislio sam da se to neće dogoditi u okrugu Riversajd. Nemamo iste probleme sa bolestima i nasilne proteste kao što su oni u Los Anđelesu. Bolji smo od toga. Zamislite. Verovatno su moji zamenici sprečili treći pokušaj atentata", rekao je šerif Bjanko koji je Milera nazvao "političkim ludakom".

Milerovo hapšenje usledilo je posle dva neuspela pokušaja ubistva bivšeg predsednika. U julu su ispaljeni hici tokom Trampovog mitinga u Batleru u Pensilvaniji, ubivši jednog učesnika mitinga. U septembru je jedan muškarac uhapšen nakon što je navodno planirao da ubije predsedničkog kandidata dok je bio na svom golf terenu na Floridi.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

"KAMALA POBEDILA U SVIM KLJUČNIM TEMAMA!" Jelača uživo iz Njujorka otkriva: Tramp nije uspeo da privuče neopredeljene birače  Kurir televizija