Predsednik Si apelovao na Fuđijan da odigra glavnu ulogu u kineskoj modernizaciji

Kineski predsednik je posetio i memorijalni centar Gu Venčang, inspirisan istoimenim bivšim partijskim šefom Dongšana.

kineska medijska grupa

Predsednik Si Đinping, takođe generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i predsednik Centralne vojne komisije, tokom inspekcijske posete, pozvao je istočnu kinesku provinciju Fuđijan da odigra glavnu ulogu u modernizaciji zemlje, tako što će ostati posvećena svojim razvojnim ciljevima.

“Fuđijan treba nastaviti rad na ostvarenju većeg napretka kako bi ubrzao razvoj modernog ekonomskog sistema”, rekao je Si.

Si je tokom posete u utorak popodne, obišao i okrug Dongšan u gradu Džandžou, nakon 23 godine, te nije krio oduševljenje selom koje je pretrpelo ogromne promene, a tom prilikom Si je naveo da će kroz putovanje u novu eru, kineska sela zasigurno doživeti procvat.

Si je ovom prilikom pozvao zvaničnike na svim nivoima da se ugledaju na Gua, ne bi li naknadno dobili priznanje od ljudi kojima služe.

Tokom posete Si je obišao i pilot zonu slobodne trgovine u Kini, u oblasti Sjamen, pozivajući lokalne vlasti da se prilagode situaciji, stalno promovišu institucionalno otvaranje te ostvare nova dostignuća na visokom nivou.