Likvidiran lider Hamasa? Izraelska vojska se hitno oglasila

Izraelska vojska ispituje da li je u napadu na Gazu ubijen lider Hamasa.

SAID KHATIB / AFP / Profimedia

Bezbednosni zvaničnici su rekli da su šanse da je lider Hamasa, Jahja Sinvar, ubijen u napadu u Gazi "sve veće", preneli su izraelski mediji.

Izraelske odbrambene snage (IDF) i Šin Bet (ISA) izdale su zajedničku izjavu o mogućem ubistvu ranije danas, prenosi Jerusalem post.

"Početni izveštaj - Tokom operacija IDF-a u Pojasu Gaze, eliminisana su 3 terorista. IDF i ISA proveravaju mogućnost da je jedan od terorista bio Jahja Sinvar. U ovom trenutku identitet terorista ne može biti potvrđen", saopštile su izraelske snage.

"U zgradi u kojoj su teroristi eliminisani nisu nađeni znakovi prisustva talaca. Snage koje operišu u tom području nastavljaju da rade uz potrebnu opreznost."

Sinvar je orkestrirao masakr 7. oktobra, u kojem je poginulo više od 1.200 ljudi, a više od 250 ljudi je uzeto za taoce, od kojih je 101 još u Gazi. Smatralo se da se Sinvar skriva u Hamasovim tunelima širom Pojasa Gaze, nikada ne boraveći na jednom mestu predugo i izbegavajući komunikacione tehnologije, oslanjajući se na poslanike.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

NOVI VOĐA HAMASA DALEKO EKSTREMNIJI OD PRETHODNIKA! Politikolog naveo njegovu ŽESTOKU izjavu kojom poručuje da je SPREMAN NA SVE!  kurir televizija