"Bio je neverovatan" - Tramp pričao o genitalijama legendarnog golfera! Da, to se dogodilo, Kamala zgrožena

Tramp je izrekao nepristojan komentar o genitalijama legendarnog igrača golfa Arnolda Palmera.

DAVID MAXWELL/EPA

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp pojačao je u subotu svoje verbalne napade na demokratsku protivkandidatkinju Kamalu Haris, dok se ona okrenula slavnim ličnostima kako bi podstakla svoju kampanju. Haris i Tramp su prilično izjednačeni u sving državama gde su mnogi Amerikanci počeli da glasaju prevremeno putem pošte ili lično, samo 17 dana pre izbora 5. novembra.

Kamala je u subotu okupila pristalice u Detroitu, u državi Mičigen, na prvi dan ranog glasanja u tom gradu, zajedno sa muzičarkom Lizom, rođenom u Detroitu, koja je rekla da je glasanje ključno u državi u kojoj male margine mogu da odluče izbore. Kasnije u Atlanti, Haris se pojavila sa pop pevačem Ašerom.

"Ovo je najkritičnija od svih sving država, tako da se ovde računa svaki glas. Bilo je vreme", rekla je Lico, koja je odbacila tvrdnje nekih da Amerika nije spremna za ženu predsednika.

Glasovi u nekoliko sving država, gde kandidati obe stranke imaju podjednako snažnu podršku, a izborni rezultati bili tesni u prošlim ciklusima, verovatno će odlučiti o izborima. U Latroubu, u Pensilvaniji, Tramp je pojačao svoje lične napade na Kamalu Haris, što je praksa za koju se neki od njegovih savetnika plaše da bi mogla odbiti prevrtljive glasače. Tramp je rekao da je Haris više leva nego demokratski senatori Elizabet Voren i Berni Sanders.

"Morate da kažete Kamali Haris da vam je dosta, da jednostavno ne možete više da trpite: 'Ne podnosimo te, ti si usrana potpredsednica. Kamala, otpuštena si, gubi se odavde, otpuštena si", rekao je Tramp.

Iako je događaj u Latrobeu označio kao početak iznošenja završnih argumenata svoje kampanje, Tramp se brzo udaljio od scenarija dugom pričom o Arnoldu Palmeru, rođenom u tom gradu, koji je uključivao nepristojan komentar o genitalijama tog legendarnog igrača golfa.

"Nakon tuširanja s njime, ostali profesionalci bi izašli odatle i rekli: 'O moj Bože, to je neverovatno'", rekao je on.

Donald Tramp  Youtube/Brian Tyler Cohen

Kampanja Kamale Haris je brzo reagovala.

"Trampov završni govor u Pensilvaniji je bukvalno smeće. U govoru na mitingu u Pensilvaniji koji je njegov predizborni tim opisao kao 'početak završnog govora u poslednjem delu', Tramp se fokusirao na pitanje koje je najbitnije biračima na ovim izborima: anatomija preminulog golfera...", navodi se u saopštenju kampanje.

I u Detroitu i u Atlanti, Haris je pozvala svoje pristalice da ulože sve napore za pobedu.

"Na dan izbora, ne želimo da se kajemo zbog onoga što smo mogli da uradimo u narednih 17 dana", rekla je ona grupi od oko 300 birača koji su planirali da zajedno krenu na mesta za prevremeno glasanje. Ona je rekla da je rano glasanje već postavilo rekorde u Džordžiji i Severnoj Karolini i izazvalo Detroit - grad poznat po bogatoj muzičkoj sceni - da sledi taj primer.

Kamalina sledeća stanica bila je Atlanta, Džordžija, na skupu sa još jednom muzičkom ikonom, Ašerom, koji je napravio pauzu od trodnevne koncertne turneje u tom južnom gradu kako bi pozvao birače da idu od vrata do vrata i angažiraju komšije i prijatelje da glasaju.

"Svaki poziv je bitan. Svaki razgovor je bitan. Sve to čini razliku u zatvaranju ove trke... Sve što uradimo u narednih 17 dana uticaće na budućnost naše dece, naših unuka, ljudi koje najviše volimo", rekao je on.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

"DONALD TRAMP JE DŽON VEJN OVOG DOBA, PREDNOST JE OGROMNA!" Eksperti: Postoji način da se trka izjednači? Mišel Obama je KLJUČNA  Kurir televizija