Bijonse podržala Kamalu Haris! "Ovde nisam došla kao pevačica, kao političar, već kao majka"

Na predizbornom skupu demokratske kandidatkinje za prdsednicu, Kamale Haris, za govornicom se našla i holivudska zvezda Bijonse.

Trish Badger/imageSPACE / MEGA /Kyle Mazza/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Američa zvezda Bijonse pojavila se na bini kasno u petak na predizbornom skupu Kamale Haris u Hjustonu, ne da bi pevala, već da bi podržala demokratskog predsedničkog kandidata u ključnom trenutku uoči izbora 5. novembra.

Bijonse, koja je rođena u Hjustonu, pojavila se na bini uz ovacije gomile od oko 30.000 ljudi na predizbornom skupu potpredsednice Haris o pravima na abortus. Sa njom je bila i koleginica iz bivše grupe Destini's Child.

Bijonse nije pevala, već se nekoliko minuta obraćala publici.

"Nisam ovde kao zvezda. Nisam ovde kao političar. Ovde sam kao majka. Vaša sloboda je vaše bogomdano pravo, vaše ljudsko pravo", rekla je Bijonse.

Zatim je najavila Harisa, koji je izašao na binu uz pesmu koja je postala himna njene kampanje: "Freedom", sa Bijonsinog albuma "Lemonade" iz 2016. godine, Bijonse je dugo grlila potpredsednicu pre nego što je sišla sa bine.

Vođstvo koje je Haris imala nad republikanskim protivkandidatom Donaldom Trampom tokom leta praktično je nestalo, prema nacionalnim anketama, i ona je sada unutar statističke greške u ključnim državama koje će verovatno odlučiti o ishodu izbora, tvrdi njen štab.

Međutim, ona uživa značajnu prednost u odnosu na Trampa kada je reč o ženskim biračima, koje prema većini anketa čine ogroman deo publike Bijonse. Haris je vodila sa 49 naspram 36 posto, odnosno s 13 postotnih bodova više u odnosu na Trampa kada je reč o ženskim biračima u anketi koju je objavio Reuters/Ipsos krajem avgusta.

Podržala Hilari Klinton i Bajdena

Bijonse je nastupila na predizbornom skupu demokratske predsedničke kandidatkinje Hilari Klinton 2016. godine, a podržala je i Džo Bajdena i Haris 2020. godine na Instagramu.

Svetski potnata pevačica, koja ima 314 miliona pratioca na Instragramu, nudi Haris kanal kojim može da pristupi delu američkog stanovništva, a naročito Afroamerikancima i mladim biračima, što se smatra ključnim u veoma tesnoj trci protiv Trampa.

Holivudske zvezde, uključujući glumice Džuliju Roberts i Džejn Fondu, agitiraju za Haris kao i pevači Brus Springstin, Ašer i Lizo. Trsmp je dobio potporu borilačkih zvezda iz UFC-a, rvača Hulk Hogana i pevača Ted Nugenta i Kid Roka.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Obama pružio podršku Kamali: "Kamala Haris je vođa, Tramp misli samo o sebi i nije pravi izbor za Ameriku!"  Kurir televizija

(Jutarnji list/Mondo/Aleksandra Virijević)