Za sve ljubitelje čokolade, imamo divan recept – ovaj čokoladni kolač se lako priprema, pa je pogodan i za potpune početnike, a ukus mu je bogat i raskošan.

Sastojci:

250 grama maslaca

235 grama smeđeg šećera

300 grama brašna

Tri jaja

1,5 kašičica praška za pecivo

35 grama kakao praha

250 mililitara kisele pavlake ili jogurta

250 grama crne čokolade

Za glazuru:

150 grama crne čokolade

80 mililitara slatke pavlake

Priprema:

Zagrejte rernu na 160 stepeni, i podmažite pleh prečnika 22 centimetra. Istopite čokoladu na pari. Mikserom mutite maslac i šećer, zatim dodajte jedno po jedno jaje. Smesi zatim dodajte prosejane suve sastojke, brašno, prašak za pecivo i kakao prah. Umešajte pavlaku ili jogurt, a zatim i rastopljenu čokoladu.

Dobijeno testo sipajte u pleh i pecite 55 minuta, do sat vremena, i pustite da se ohladi u plehu.

Za čokoladnu glazuru, u manjoj šerpi pomešajte čokoladu i pavlaku za kuvanje, i na srednjoj vatri mešajte dok ne dobijete glatku glazuru. Pustite je da se ohladi pet do deset minuta, a zatim prelijte kolač. Isecite ga i poslužite odmah, mada je lep i kada se ohladi!

Koji je vaš omiljeni čokoladni kolač? Recite nam u komentarima!