Recepti za jela sa barenim kuvanim uskršnjim jajima
MONDO/Dragana Todorović 

  Potrebno:

- 3 barena jaja
- dve, do tri kašičice ajvara
- 3 šnite slanine
- trećina veze vlašca
- prstohvat morske soli
- prstohvat bibera

Priprema:

Jaja oljuštite i izvadite žimanca u činiju. Slaninu iseckajte na sitno i malo propržite. Odvojite malo slanine za posipanje kao i malo vlašca.

U činiji pomešajte žumanca, ajvar, slaninu, vlašac, malo soli i bibera. Smesu možete da stavite i u poslastičarski špric i da nafilujete belanca koja su ostala. Ako nećete da prljate puno stvari, jednostavno uzmite kašičicu. Kada napunite belanca smesom, jaja pospite ostatkom slanine i vlašca.

"Uz jaja je išao domaći hleb", piše Ana Ćubela, koja je ovaj recept objavila na svom blogu "Hrono kuhinja", i dodaje: "Uz hleb i jaja je išlo i malo maslinovog ulja, sa vlašcem naravno i parče zaostale ljute papričice. Domaćinski".

Pogledajte i ove recept za jela od preostalih uksršnjih jaja:

Salate, prste da poližeš!

Mimoza salata, kisela jaja...

Uskršnja jaja: Koliko dugo su jestiva