Potrebno:
- 3 barena jaja
- dve, do tri kašičice ajvara
- 3 šnite slanine
- trećina veze vlašca
- prstohvat morske soli
- prstohvat bibera
Priprema:
Jaja oljuštite i izvadite žimanca u činiju. Slaninu iseckajte na sitno i malo propržite. Odvojite malo slanine za posipanje kao i malo vlašca.
U činiji pomešajte žumanca, ajvar, slaninu, vlašac, malo soli i bibera. Smesu možete da stavite i u poslastičarski špric i da nafilujete belanca koja su ostala. Ako nećete da prljate puno stvari, jednostavno uzmite kašičicu. Kada napunite belanca smesom, jaja pospite ostatkom slanine i vlašca.
"Uz jaja je išao domaći hleb", piše Ana Ćubela, koja je ovaj recept objavila na svom blogu "Hrono kuhinja", i dodaje: "Uz hleb i jaja je išlo i malo maslinovog ulja, sa vlašcem naravno i parče zaostale ljute papričice. Domaćinski".
Pogledajte i ove recept za jela od preostalih uksršnjih jaja:
Jovanović spasao Partizan: Odbranio penal, "zaključao" gol i sačuvao tri boda za kraj godine!
Lalatović skočio na Dudića, novinari sprečili tuču! Pogledajte haos posle utakmice u Novom Sadu
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!