Verujemo da je vaš najbolji, ali niste se prijavili za takmičenje, koje je održano u selu Drenovcu kod Paraćina.
Na privrednoj manifestaciji "Dani paprike, koja se tradicionalno održava u selu Drenovcu kod Paracina, poznatom po uzgoju ove vrste povrca, i to pre svega sorte "dukat" i "slonovo uvo".
Najtežu papriku - 376 grama imao je Bojan Milic. Najdužu - 30 centimetara, DejanSimic.
Najkvalitetniji zasad, prema oceni posebne komisije, imao je Miroslav Stevanovic, a u konkurenciji zasada drugo i trece mesto osvojili su Zoran Krkic i Nebojša Rajkovic.
Najuredeniju parcelu, bez korova, imao je Miroslav Dojcinovic iz Trešnjevice.
Najbolji ajvar skuvala je ekipa "Paprikarke".
Tajnu svog ajvara ne otrkuvaju, naravno, ali vam mi nudimo:
RECEPT ZA TAKOZVANI BRZI AJVAR
Ok, nije kao pravi, ali probajte, nije loša zamena.
Dakle, kilogram, dva paprika (kolicina po želji) operite, skinite peteljke i izvadite semenke. Paprike ubacite u vrelu vodu i ostavite ih nekoliko minuta (dva, tri "kljuca"). Zatim ih sameljite i pržite u duboljoj šerpi na ulju, dok ne ispari višak tecnosti.
Dodajte so, a po želji i malo tucane ljute paprike, beli luk...
Još sjajnih recepata procitajte u: