Na privrednoj manifestaciji "Dani paprike, koja se tradicionalno održava u selu Drenovcu kod Paraćina, poznatom po uzgoju ove vrste povrća, i to pre svega sorte "dukat" i "slonovo uvo".

Najtežu papriku - 376 grama imao je Bojan Milić. Najdužu - 30 centimetara, DejanSimić.

Najkvalitetniji zasad, prema oceni posebne komisije, imao je Miroslav Stevanović, a u konkurenciji zasada drugo i treće mesto osvojili su Zoran Krkić i Nebojša Rajković.

Najuređeniju parcelu, bez korova, imao je Miroslav Dojčinović iz Trešnjevice.

Najbolji ajvar skuvala je ekipa "Paprikarke".

Tajnu svog ajvara ne otrkuvaju, naravno, ali vam mi nudimo:

RECEPT ZA TAKOZVANI BRZI AJVAR

Ok, nije kao pravi, ali probajte, nije loša zamena.

Dakle, kilogram, dva paprika (količina po želji) operite, skinite peteljke i izvadite semenke. Paprike ubacite u vrelu vodu i ostavite ih nekoliko minuta (dva, tri "ključa"). Zatim ih sameljite i pržite u duboljoj šerpi na ulju, dok ne ispari višak tečnosti.

Dodajte so, a po želji i malo tucane ljute paprike, beli luk...

Još sjajnih recepata pročitajte u: 

MONDO KUHINJI