![](/img/placeholders/placeholder-mondo.png)
POTREBNO:
- pasta u obliku školjke, za četiri osobe
- maslinovo ulje, pola šolje
- karfiol, glavica srednje veličine
- kašika žalfije
- pola kašike kapra
- beli luk, kašičica
- rendana kora od pola limuna
- crveni i crni biber, so
- sir kravlji, srednje tvrd
- rikota sir, oko osam kašičica
- pekorino, ili neki drugi sličan stariji i jači sir, oko 100 grama
- kašika seckanog peršuna
PRIPREMA:
Pastu obarite. Na ulju propržite karfiol i pomešajte ga sa pastom. Dodajte žalfiju, kapar, beli luk, limunovu koru, biber, posolite.
Sve dobro promešajte, a potom dodajte rendani sir, i pola sipajte u nauljeni pleh. Preko toga stavite rikotu, a zatim ostatak smese. Na kraju dodajte rendani pekorino, peršun i još malo maslinovog ulja.
Pecite u rerni oko 30 mi nuta na 400 stepeni.
Pogledajte video:
Još sjajnih recepata pogledajte u:
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
"Ako se bilo šta loše desi, odgovorni su Partizanov predsednik i trener": Čović se još jednom oglasio pred meč
"Tebe i takvih kao ti se niko ne plaši, Partizan ima preča posla od Kupa": Mijailović oštro odgovorio Čoviću