Potrebno:
- kilogram brašna
- dve kašike masti
- pola litra mlake vode
- prašak za pecivo
- so.
Priprema:
Mlaku vodu sipajte u posudu u kojoj je brašno, pa onda dodajte so, rastopljenu mast i prašak za pecivo.
Zamesite testo i ostavite da odstoji.
Česnicu oblikujte kao pogaču, u nju dodajte novčić (možete i drvce, kukuruz, pasulj, u zavisnosti od toga šta stavljate) i ukrasite je po želji.
Rernu zagrejte na 250 stepeni Celzijusovih i pecite nekoliko minuta, a onda smanjite temperaturu na 200 stepeni i pecite dok pogača ne dobije zlatnu boju.
Kada je gotova, uvijte je u krpu da bi bila mekša.
Imajte na umu da se u nekim krajevima Srbije dodaje i suvo grožđe u česnicu, tako da i to po želji možete da dodate u testo ili da samo poređate po vrhu pre nego što česnicu ubacite u rernu.
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina
Zvezdin Amerikanac hitno reagovao na pomen otkaza Sferopulosu: Šuter crveno-belih se oglasio na Instagramu
Igrao za Zvezdu i rekao najskuplje "ne" u istoriji evro-košarke! Jedan čovek mu se sada smeje zbog 12 miliona
Svetislav Pešić dobio dva strašna pojačanja: Još jača Srbija napada Dansku u Beogradu!