Poznati sidnejski kuvar Monti Koludrović otkrio je tajnu kako da vam pirinač bude savršeno skuvan baš svaki put - i nema veze sa odnosom pirinča i vode.
Caka je u tome da dooobro operete pirinač pre kuvanja. "Pranje je velika stvar. Ispiramo ga i do 30 puta", kaže Koludrović.
"Dobro ga operite. Svako želi da pirinač bude mekan i lep, da ne izgubi oblik".
On objašnjava da se ispiranjem suvog pirinča uklanjaju površinski "omotači" zbog kojih se zrnca slepe dok se kuvaju.
Dakle, vrlo je jednostavno - stavite pirinač u posudu, sipajte vodu pa je prospite kroz cediljku, i taj postupak ponovite nekoliko puta. Zatim pirinač kuvajte uobičajeno.
Jovanović spasao Partizan: Odbranio penal, "zaključao" gol i sačuvao tri boda za kraj godine!
Lalatović skočio na Dudića, novinari sprečili tuču! Pogledajte haos posle utakmice u Novom Sadu
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!