Šaran je gotovo nezaobilazan na trpezi posnih slava, ali naravno, ne morate da ga spremate samo za slavu.
Potrebno:
dva kilograma šarana
dva decilitra belog vina
pola decilitra ulja
pet čenova belog luka
kašika peršuna
dve kašičice soli
pola kašičice bibera
jedan limun
Priprema:
Dobro očistite šarana, operite, prosušite i isecite na jednake potkovice. Sitno isecite beli luk i peršunov list. U vatrostalnu činiju sipajte ulje i stavite isečenu ribu, a zatim blago promešajte kako bi ulje "obložilo" komade ribe.
U svaki komad šarana utrljajte beli luk, peršunov list, so i malo bibera. Složite šarana u vatrostalnu posudu, i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni Celzijusa.
Nakon toga, sipajte belo vino preko šarana i ostavite u rerni još oko 20 minuta, dok se riba ne zapeče do zlatno žute boje i ne postane hrskava.
Isecite limun na kolutove i poslužite ga sa gotovim pijanim šaranom.
Kako vi spremate šarana? Pišite nam u komentarima...
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
"Nemoj da snimaš, a ti ne smeš u Beograd jer vređaš sve Srbe": Isplivao novi snimak haosa Lalatovića i Dudića!