![](/img/placeholders/placeholder-mondo.png)
Šaran je gotovo nezaobilazan na trpezi posnih slava, ali naravno, ne morate da ga spremate samo za slavu.
Potrebno:
dva kilograma šarana
dva decilitra belog vina
pola decilitra ulja
pet čenova belog luka
kašika peršuna
dve kašičice soli
pola kašičice bibera
jedan limun
Priprema:
Dobro očistite šarana, operite, prosušite i isecite na jednake potkovice. Sitno isecite beli luk i peršunov list. U vatrostalnu činiju sipajte ulje i stavite isečenu ribu, a zatim blago promešajte kako bi ulje "obložilo" komade ribe.
U svaki komad šarana utrljajte beli luk, peršunov list, so i malo bibera. Složite šarana u vatrostalnu posudu, i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni Celzijusa.
Nakon toga, sipajte belo vino preko šarana i ostavite u rerni još oko 20 minuta, dok se riba ne zapeče do zlatno žute boje i ne postane hrskava.
Isecite limun na kolutove i poslužite ga sa gotovim pijanim šaranom.
Kako vi spremate šarana? Pišite nam u komentarima...
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
"Ako se bilo šta loše desi, odgovorni su Partizanov predsednik i trener": Čović se još jednom oglasio pred meč
"Tebe i takvih kao ti se niko ne plaši, Partizan ima preča posla od Kupa": Mijailović oštro odgovorio Čoviću