![](/img/placeholders/placeholder-mondo.png)
Riba je uvek dobar izbor za obrok, a evo i kako da je spremite da bude veoma, veoma ukusna.
Potrebno:
tri pastrmke (oko 900 grama)
so po ukusu
tri kašike suvog biljnog začina
50 grama brašna T-500
jedan decilitar suncokretovog ulja
sok od limuna
Priprema:
Pastrmku je pre pripreme potrebno očistiti, ako je kupite svežu. To ćete uraditi tako što ćete iseći uzduž trbušni deo od glave do repa i izvaditi iznutrice. Bitno je i da otklonite škrge iz glave, kako pastrmka ne bi bila gorka. Zatim ribu dobro operite vodom i stavite da se malo ocedi.
Svaku ribu posolite po ukusu, a onda u svaku ribu rasporedite po unutrašnjosti kašičicu suvog biljnog začina. Zatim svaku ribu uvaljajte u brašno i ispržite u vrućem ulju.
Da se kožica ne bi skidala tokom prženja ribe, pržite je na umerenoj temperaturi, dok ne porumeni i ne dobije krckavu kožicu sa jedne strane, a onda okrenite na drugu.
Kako vi spremate pastrmku? Pišite nam u komentarima...
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
"Ako se bilo šta loše desi, odgovorni su Partizanov predsednik i trener": Čović se još jednom oglasio pred meč
"Tebe i takvih kao ti se niko ne plaši, Partizan ima preča posla od Kupa": Mijailović oštro odgovorio Čoviću