Ukusna čorba za vreme posta.
Sastojci:
Pola kilograma krompira
Jedna glavica crnog luka
Šolja kuvanog paradajza
Dve šargarepe
Malo ulja
Suvi začin
Aleva paprika
Jedna supena kašika brašna
Mleveni biber i peršun po želji
Priprema:
Operite, očistite i iseckajte krompir i šargarepu na sitne komadiće.
Luk isceckajte, pa ga kratko dinstajte na ulju, dodajte brašno, malo aleve paprike i kratko propržite, a zatim u ovu zapršku dodajte povrće. Promešajte, pa nalijte vode koliko je potrebno za čorbu.
Dodajte suvog začina od povrća po ukusu, i na jačoj temperaturi kuvajte dok ne proključa, mešajući povremeno.
Kad proključa, smanite temperaturu, delimično poklopite, i ostavite da se kuva na nižoj temperaturi još dvadesetak minuta. Nakon toga dodajte šolju kuvanog paradajza i ostavite da vri još desetak minuta.
Pobiberite po želji, ako volite dodajte seckanog peršuna i služite toplo.
Ako imate neki dobar recept za posne čorbe, podelite ga sa nama!
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte