Ukusna čorba za vreme posta.

Sastojci:

Pola kilograma krompira

Jedna glavica crnog luka

Šolja kuvanog paradajza

Dve šargarepe

Malo ulja

Suvi začin

Aleva paprika

Jedna supena kašika brašna

Mleveni biber i peršun po želji

Priprema:

Operite, očistite i iseckajte krompir i šargarepu na sitne komadiće.

Luk isceckajte, pa ga kratko dinstajte na ulju, dodajte brašno, malo aleve paprike i kratko propržite, a zatim u ovu zapršku dodajte povrće. Promešajte, pa nalijte vode koliko je potrebno za čorbu.

Dodajte suvog začina od povrća po ukusu, i na jačoj temperaturi kuvajte dok ne proključa, mešajući povremeno.

Kad proključa, smanite temperaturu, delimično poklopite, i ostavite da se kuva na nižoj temperaturi još dvadesetak minuta. Nakon toga dodajte šolju kuvanog paradajza i ostavite da vri još desetak minuta.

Pobiberite po želji, ako volite dodajte seckanog peršuna i služite toplo.

Ako imate neki dobar recept za posne čorbe, podelite ga sa nama!