Pohovana piletina piletina spremljena u rerni.html

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Kobajagi pohovana piletina

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Brzo, lako i jednostavno!

Izvor: Guliver/Getty Images/gbh007

Ako volite ukus pohovane piletine, ali ne želite da je pržite, evo jednako ukusne alternative. 

Sastojci:

jedne pileće grudi

kašika majoneza

dve kašike kisele pavlake

50 grama kačkavalja

dve kašike brašna

dve kašike prezli

suvi biljni začin

Priprema:

Pileći grudi otkoštajte, a meso isecite na filete i pospite malo začina. U jednu posudu stavite majonez, pavlaku i narendajte kačkavalj. U drugu posudu stavite brašno i prezle i izmešajte. 

Piletinu prvo uvaljajte u mešavinu majoneza, pavlake i kačkavalja, a pošto se ova smesa neće baš najbolje lepiti za meso, poslužite se kašikom kojom ćete namazati smesu na meso u tankom sloju. Nakon toga uvaljajte meso u mešavinu prezli i brašna. 

Poređajte na pleh na koji ste prethodno stavili papir za pečenje i pecite oko 20 minuta na 220 stepeni, ili dok ne dobije zlatnu boju. 

Kako vi najviše volite da spremate piletinu? Recite nam u komentarima!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

loader