Ako volite ukus pohovane piletine, ali ne želite da je pržite, evo jednako ukusne alternative.
Sastojci:
jedne pileće grudi
kašika majoneza
dve kašike kisele pavlake
50 grama kačkavalja
dve kašike brašna
dve kašike prezli
suvi biljni začin
Priprema:
Pileći grudi otkoštajte, a meso isecite na filete i pospite malo začina. U jednu posudu stavite majonez, pavlaku i narendajte kačkavalj. U drugu posudu stavite brašno i prezle i izmešajte.
Piletinu prvo uvaljajte u mešavinu majoneza, pavlake i kačkavalja, a pošto se ova smesa neće baš najbolje lepiti za meso, poslužite se kašikom kojom ćete namazati smesu na meso u tankom sloju. Nakon toga uvaljajte meso u mešavinu prezli i brašna.
Poređajte na pleh na koji ste prethodno stavili papir za pečenje i pecite oko 20 minuta na 220 stepeni, ili dok ne dobije zlatnu boju.
Kako vi najviše volite da spremate piletinu? Recite nam u komentarima!
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Mondo ukrštenica za 22. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!