Recept sa piletinom laka piletina sa limunom.html

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Piletina u sosu od limuna i bibera

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Lagano, a pikantno, sprema se za dvadesetak minuta!

Izvor: Guliver/Getty images/iStock/dashu83

Predstavljamo vam lak recept za brzu večeru sa piletinom, i sastojcima koje verovatno već imate kod kuće.

Sastojci:

600 grama pilećih prsa

Pola šolje brašna

Kašika soli

Dve kašike maslinovog ulja

Dve kašike putera

Dva čena belog luka

Kašičica belog bibera

Dva decilitra pilećeg bujona (iz kocke)

Dva limuna

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. U činiji pomešajte brašno, biber, so i sitno narendanu koru jednog limuna. Piletinu isecite na komade, i uvaljajte u začinjeno brašno. Ostatak limuna nasecite na tanke kolutove.

U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri, i propržite piletinu, po 4-5 minuta sa svake strane, u zavisnosti od veličine komada. Sklonite sa vatre, i u tiganj dodajte pileću supu, puter, i sitno iseckani beli luk. Meso poređajte u vatrostalnu posudu i prelijte sosom, zatim na vrh stavite kolutove limuna. Pecite 15 minuta i poslužite uz obareni pirinač ili krompir.

Koji je vaš najbrži sos za piletinu? Recite nam u komentarima!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...
loader