Predstavljamo vam lak recept za brzu večeru sa piletinom, i sastojcima koje verovatno već imate kod kuće.
Sastojci:
600 grama pilećih prsa
Pola šolje brašna
Kašika soli
Dve kašike maslinovog ulja
Dve kašike putera
Dva čena belog luka
Kašičica belog bibera
Dva decilitra pilećeg bujona (iz kocke)
Dva limuna
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. U činiji pomešajte brašno, biber, so i sitno narendanu koru jednog limuna. Piletinu isecite na komade, i uvaljajte u začinjeno brašno. Ostatak limuna nasecite na tanke kolutove.
U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri, i propržite piletinu, po 4-5 minuta sa svake strane, u zavisnosti od veličine komada. Sklonite sa vatre, i u tiganj dodajte pileću supu, puter, i sitno iseckani beli luk. Meso poređajte u vatrostalnu posudu i prelijte sosom, zatim na vrh stavite kolutove limuna. Pecite 15 minuta i poslužite uz obareni pirinač ili krompir.
Koji je vaš najbrži sos za piletinu? Recite nam u komentarima!
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte