Predstavljamo vam lak recept za brzu večeru sa piletinom, i sastojcima koje verovatno već imate kod kuće.

Sastojci:

600 grama pilećih prsa

Pola šolje brašna

Kašika soli

Dve kašike maslinovog ulja

Dve kašike putera

Dva čena belog luka

Kašičica belog bibera

Dva decilitra pilećeg bujona (iz kocke)

Dva limuna

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. U činiji pomešajte brašno, biber, so i sitno narendanu koru jednog limuna. Piletinu isecite na komade, i uvaljajte u začinjeno brašno. Ostatak limuna nasecite na tanke kolutove.

U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri, i propržite piletinu, po 4-5 minuta sa svake strane, u zavisnosti od veličine komada. Sklonite sa vatre, i u tiganj dodajte pileću supu, puter, i sitno iseckani beli luk. Meso poređajte u vatrostalnu posudu i prelijte sosom, zatim na vrh stavite kolutove limuna. Pecite 15 minuta i poslužite uz obareni pirinač ili krompir.

Koji je vaš najbrži sos za piletinu? Recite nam u komentarima!