Evo kako da spremite zdravu čorbu, a da vam to ne oduzme previše vremena.

Sastojci:

Jedan crni luk

Jedna crvena paprika

Brokoli (količina po ukusu)

Karfiol (količina po ukusu)

Tri šargarepe

Dve kašike griza

Dve kašike brašna

Jedno žumance

Pola šoljice mleka

So

Suvi začin

Peršun

Priprema:

Iseckajte povrće na kockice i prvo propržite luk, a zatim dodajte papriku. Dodajte ostalo povrće (inače, u ovu čorbu možete da dodate bukvalno bilo šta od povrća, po svom ukusu), nalijte malo vode da se povrće krčka, pa odmah dodajte griz i brašno. Mešajte da se ne bi stvorile grudvice. Dodajte so, suvi začin i peršun po ukusu. 

U posudu razmutite žumace i mleko, izmešajte, a onda u tu posudu dodajte pomalo tečnosti iz čorbe i mešajte - ovaj postupak je potreban da bi se žumance bolje sjedinilo sa čorbom. Na kraju, tu mešavinu iz posude sipajte u čorbu, promešajte i ostavite da se krčka još oko pet minuta.

Koja je vaša omiljena čorba?