"Čips od cvekle se brzo pravi i ne košta mnogo, mi ga u hotelu pravimo za večeru, kao dodatak uz meso, sireve i sveže salate. Vole ga i deca i odrasli", objasnio je za MONDO Nemanja Ceković - kuvar u hotelu "Stara planina".
Ovo je njegov recept:
Kilogram sveže cvekle oljuštiti od kore, dobro osušiti u ubrusu i iseći veoma tanko, da liči na kupovni ćips od krompira.
"To se najlakše postiže ako koristite rende, a ne nož", savetuje Ceković i dodaje da čips može može da se pravi i od celera.
"Najbolje je kada pomešate jedno i drugo. Listiće cvekle i celera ubacite i vrelo ulje, u fritezu ako imate i pržite duže nego što biste pržili krompir, oko 20 minuta. Od začina vam ne treba ništo, osim malo soli", kaže kuvar.
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte