Za meso rolovano u slanini vam nije potrebna nikakva naročita veština - sprema se jednostavno i veoma je ukusno. 

Sastojci:

300 grama mlevenog svinjskog mesa

200 grama slanine (tanko isečene)

Manja glavica crnog luka

Jedno jaje

1/4 šolje prezli

1/4 šolje paradajz sosa

Malo bosiljka (po ukusu)

So

Malo bibera

Priprema:

Luk iseckajte veoma sitno, a onda u posudu stavite meso, luk, jaje, prezle, so, biber i bosiljak, pa dobro izmešajte. 

Od ove smese pravite loptice ili valjuške, pa oko njih obmotajte slaninu. Poređajte na pleh na koji ste prethodno stavili papir za pečenje, pa ih pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Izvadite rolnice iz rerne, premažite ih paradajz sosom i pecite još deset minuta. 

Šta najradije jedete uz rolovano meso?