Za meso rolovano u slanini vam nije potrebna nikakva naročita veština - sprema se jednostavno i veoma je ukusno.
Sastojci:
300 grama mlevenog svinjskog mesa
200 grama slanine (tanko isečene)
Manja glavica crnog luka
Jedno jaje
1/4 šolje prezli
1/4 šolje paradajz sosa
Malo bosiljka (po ukusu)
So
Malo bibera
Priprema:
Luk iseckajte veoma sitno, a onda u posudu stavite meso, luk, jaje, prezle, so, biber i bosiljak, pa dobro izmešajte.
Od ove smese pravite loptice ili valjuške, pa oko njih obmotajte slaninu. Poređajte na pleh na koji ste prethodno stavili papir za pečenje, pa ih pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Izvadite rolnice iz rerne, premažite ih paradajz sosom i pecite još deset minuta.
Šta najradije jedete uz rolovano meso?
"Neka me streljaju, okrenuću se ka zidu, ni 'a' neću reći": Blažić opet šokirao na suđenju - Znam šta me čeka u zatvoru
Tuča u Skupštini Srbije! Guranje, čupanje, prskanje, a Ana Brnabić pozvala obezbeđenje (Foto, video)
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji
Pretučena Sloboda Mićalović: Poznata glumica se nalazi u Urgentnom centru