Predstavljamo vam jednostavan recept za drugačiju piletinu - biće sočna, mirisna i ukusna, a verovatno je ovako nikada niste spremili!
Sastojci:
Celo pile
Maslinovo ulje
Pet kašika senfa
Dve kašičice narendane kore pomorandže
Tri decilitra sveže isceđenog soka od pomorandže
Četiri kašike maslaca
Četiri kašike meda
So, biber
Priprema:
Pile isecite na komade približno jednake veličine. U velikoj posudi, pomešajte sok i koru pomorandže, decilitar maslinovog ulja, med i senf. Odvojite jednu trećinu dobijene smese u drugu posudu. Komade piletine premažite većim delom marinade, poređajte u posudu, prekrijte prijanjajućom folijom i ostavite najmanje sat vremena u frižideru.
Kada ste spremni za pečenje, izvadite piletinu iz frižidera i ostavite da dostigne sobnu temperaturu. Rernu zagrejte na 200 stepeni, piletinu poređajte u pleh i pecite u zagrejanoj rerni. Dok se peče, u šerpici istopite puter i dodajte mu preostalu marinadu. Ovom smesom nekoliko puta premažite piletinu dok se peče. Servirajte uz pirinač ili grilovano povrće.
Kako vi najradije spremate piletinu? Recite nam u komentarima!
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Putin je zbog ovog oružja naredio napad hipersoničnom raketom: Ubijen važan ruski general i 500 Severnokorejaca
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina