Recept sa piletinom piletina u sosu od pomorandze.html

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Piletina sa medom i pomorandžom

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Jednostavno, a egzotično - probajte je danas!

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/Tatiana Volgutova

Predstavljamo vam jednostavan recept za drugačiju piletinu - biće sočna, mirisna i ukusna, a verovatno je ovako nikada niste spremili!

Sastojci:

Celo pile

Maslinovo ulje

Pet kašika senfa

Dve kašičice narendane kore pomorandže

Tri decilitra sveže isceđenog soka od pomorandže

Četiri kašike maslaca

Četiri kašike meda

So, biber

Priprema:

Pile isecite na komade približno jednake veličine. U velikoj posudi, pomešajte sok i koru pomorandže, decilitar maslinovog ulja, med i senf. Odvojite jednu trećinu dobijene smese u drugu posudu. Komade piletine premažite većim delom marinade, poređajte u posudu, prekrijte prijanjajućom folijom i ostavite najmanje sat vremena u frižideru.

Kada ste spremni za pečenje, izvadite piletinu iz frižidera i ostavite da dostigne sobnu temperaturu. Rernu zagrejte na 200 stepeni, piletinu poređajte u pleh i pecite u zagrejanoj rerni. Dok se peče, u šerpici istopite puter i dodajte mu preostalu marinadu. Ovom smesom nekoliko puta premažite piletinu dok se peče. Servirajte uz pirinač ili grilovano povrće.

Kako vi najradije spremate piletinu? Recite nam u komentarima!

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

slucajni prolaznik

nikada i necu

loader