Jednostavno, a egzotično - probajte je danas!
Predstavljamo vam jednostavan recept za drugačiju piletinu - biće sočna, mirisna i ukusna, a verovatno je ovako nikada niste spremili!
Sastojci:
Celo pile
Maslinovo ulje
Pet kašika senfa
Dve kašičice narendane kore pomorandže
Tri decilitra sveže isceđenog soka od pomorandže
Četiri kašike maslaca
Četiri kašike meda
So, biber
Priprema:
Pile isecite na komade približno jednake veličine. U velikoj posudi, pomešajte sok i koru pomorandže, decilitar maslinovog ulja, med i senf. Odvojite jednu trećinu dobijene smese u drugu posudu. Komade piletine premažite većim delom marinade, poređajte u posudu, prekrijte prijanjajućom folijom i ostavite najmanje sat vremena u frižideru.
Kada ste spremni za pečenje, izvadite piletinu iz frižidera i ostavite da dostigne sobnu temperaturu. Rernu zagrejte na 200 stepeni, piletinu poređajte u pleh i pecite u zagrejanoj rerni. Dok se peče, u šerpici istopite puter i dodajte mu preostalu marinadu. Ovom smesom nekoliko puta premažite piletinu dok se peče. Servirajte uz pirinač ili grilovano povrće.
Kako vi najradije spremate piletinu? Recite nam u komentarima!