Ako volite piletinu i parmezan, ovo je pravi recept za vas!

Sastojci:

Dvoje pileće grudi (otkoštane, isečene na filete)

Četvrtina šolje brašna

Pola šolje rendanog parmezana

Dve kašičice mlevene paprike

Pola kašičice soli

Pola kašičice mlevenog bibera

Jedno jaje

Dve kašike mleka

Četvrtina šolje putera ili margarina (rastopljenog)

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni, a u međuvremenu pripremite i podmažite pleh.

U jednu posudu stavite brašno, parmezan, mlevenu papriku, so i biber. U drugoj posudi izlupajte jaje, pa dodajte jaje i mleko, mešajte.

Najpre filetiranu piletinu umočite u posudu sa mlekom i jajima, pa zatim uvaljajte u mešavinu sa brašnom i parmezanom.

Poređajte u pleh, a odozgo nalijte rastopljeni puter ili margarin.

Pecite oko sat i 15 minuta u zagrejanoj rerni, ili dok sir ne dobije braonkastu boju, a piletina ne bude ravnomerno pečena.

Kako vi volite da spremate piletinu?