Ako volite piletinu i parmezan, ovo je pravi recept za vas!
Sastojci:
Dvoje pileće grudi (otkoštane, isečene na filete)
Četvrtina šolje brašna
Pola šolje rendanog parmezana
Dve kašičice mlevene paprike
Pola kašičice soli
Pola kašičice mlevenog bibera
Jedno jaje
Dve kašike mleka
Četvrtina šolje putera ili margarina (rastopljenog)
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni, a u međuvremenu pripremite i podmažite pleh.
U jednu posudu stavite brašno, parmezan, mlevenu papriku, so i biber. U drugoj posudi izlupajte jaje, pa dodajte jaje i mleko, mešajte.
Najpre filetiranu piletinu umočite u posudu sa mlekom i jajima, pa zatim uvaljajte u mešavinu sa brašnom i parmezanom.
Poređajte u pleh, a odozgo nalijte rastopljeni puter ili margarin.
Pecite oko sat i 15 minuta u zagrejanoj rerni, ili dok sir ne dobije braonkastu boju, a piletina ne bude ravnomerno pečena.
Kako vi volite da spremate piletinu?
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Putin je zbog ovog oružja naredio napad hipersoničnom raketom: Ubijen važan ruski general i 500 Severnokorejaca
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina