Ako želite domaći desert, a u kući imate stari hleb, ovo je recept za vas! Pravi se jednostavno, sastojke pomešate i stavite u rernu da se ispeku, i nakon toga uživate!

Sastojci:

400 grama hleba (mlečnog ili belog)

150 grama suvog grožđa

Kašičica i po cimeta

400 mililitara mleka

200 mililitara slatke pavlake

Četiri kašike kristal šećera

Dva jaja

Puter za podmazivanje

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni, i podmažite puterom vatrostalnu posudu srednje veličine (20-22 cm). Stari hleb isecite ili izlomite na kocke srednje veličine. U većoj posudi, pomešajte hleb, cimet, suvo grožđe, mleko i slatku pavlaku. Dodajte dve kašike kristal šećera, i dva jaja. Ostavite ovu smesu najmanje 20 minuta, kako bi hleb i suvo grožđe upili slatku tečnost.

Mešavinu hleba pažljivo prebacite u posudu za pečenje, poravnajte po potrebi, i pospite preostalim dvema kašikama šećera. Pecite oko 55 minuta, desert bi trebalo lepo da porumeni i da se zgusne. Servirajte toplo!

Kako vi kombinujete hleb i slatke ukuse? Recite nam u komentarima!