Ako želite domaći desert, a u kući imate stari hleb, ovo je recept za vas! Pravi se jednostavno, sastojke pomešate i stavite u rernu da se ispeku, i nakon toga uživate!
Sastojci:
400 grama hleba (mlečnog ili belog)
150 grama suvog grožđa
Kašičica i po cimeta
400 mililitara mleka
200 mililitara slatke pavlake
Četiri kašike kristal šećera
Dva jaja
Puter za podmazivanje
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni, i podmažite puterom vatrostalnu posudu srednje veličine (20-22 cm). Stari hleb isecite ili izlomite na kocke srednje veličine. U većoj posudi, pomešajte hleb, cimet, suvo grožđe, mleko i slatku pavlaku. Dodajte dve kašike kristal šećera, i dva jaja. Ostavite ovu smesu najmanje 20 minuta, kako bi hleb i suvo grožđe upili slatku tečnost.
Mešavinu hleba pažljivo prebacite u posudu za pečenje, poravnajte po potrebi, i pospite preostalim dvema kašikama šećera. Pecite oko 55 minuta, desert bi trebalo lepo da porumeni i da se zgusne. Servirajte toplo!
Kako vi kombinujete hleb i slatke ukuse? Recite nam u komentarima!
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte