Evo sjajne slane grickalice, koju obožavaju i deca i odrasli, a obožavaćete i vi!
Sastojci:
250 grama sitnog sira
250 grama margarina
Oko 400 grama brašna
Kašičica soli
Dve kašike mlevenog maka
Kašika susama
Jaje
Priprema:
Margarin držite neko vreme na sobnoj temperaturi, a zatim ga stavite u posudu, dodajte sir i so, pa umutite. Postepeno dodajte brašno i zamesite meko testo, pa ostavite da stoji oko 15 minuta.
Razvucite testo na debljinu na debljinu od oko pola centimetra, pa ga premažite umućenim jajetom i pospite makom i susamom.
Isecite razvučeno testo na štanglice, širine oko dva centimetra i dužine oko četiri-pet centimetara, ili po svojoj želji.
Poređajte ih u pleh na koji ste prethodno stavili papir za pečenje, i pecite na 200 stepeni oko 15 minuta.
Inače, umesto na štanglice, testo možete da sečete i na duže trake i da ih uvrćete, kako biste dobili štapiće poput onih na slici.
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu
Mondo ukrštenica za 23. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!