![](/img/placeholders/placeholder-mondo.png)
Evo sjajnog recept za sve koji bi da probaju nešto novo!
Supa se sprema prilično jednostavno i neće vam oduzeti previše vremena - recimo oko 45 minuta.
Sastojci:
Pola pileta
Jedna veća šargarepa
Četvrtina korena celera
Pola kašičice mirođije
Pola kašičice soli
Glavica crvenog luka
Trećina šolje pirinča
Dva veća jaja
Tri kašičice sveže isceđenog soka limuna
Priprema:
U veću šerpu stavite piletinu, nalijte vodu dovoljno da prekrije polovinu pileta, dodajte šargarepu, celer, mirođiju, luk i so. Kada provri, smanjite na srednju vatru i ostavite da se krčka, oko 15-20 minuta.
Zatim izvadite piletinu i povrće, tako da ostane samo voda u kojoj je sve kuvano. U tu vodu sipajte pirinač i kuvajte oko osam minuta na jačoj vatri.
U međuvremenu, iseckajte ili iscepkajte kuvano meso na sitne komade.
U posudi srednje veličine umutite jaja sa limunovim sokom. Kada je pirinač kuvan, u mešavinu jaja i limuna polako dodajte oko polovine kuvanog pirinča, sve vreme mešajući. Zatim iz te posude polako sipajte sve u onu preostalu polovinu pirinča u šerpi i kuvajte na slabijoj vatri, oko dva minuta, mešajući.
Skinite sa vatre, dodajte komade mesa i skuvano povrće, izmešajte i odozgo pospite još malo mirođije.
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
"Manje smo kukali, ružno je da se tako omalovažava": Zvezdin MVP Filip Petrušev traži više poštovanja
"Pakao i košarkaška Nigerija": Zoran Savić objavio snimak posle poraza Partizana u finalu Kupa