![](/img/placeholders/placeholder-mondo.png)
Kada tražite ukusan i jednostavan recept za brzu večeru ili ručak, preporučujemo vam da napravite ovu mirisnu piletinu!
Sastojci:
Dva pileća filea
Pola šolje meda
Pola šolje senfa
Kašika suvog bosiljka
Kašičica tucane paprike
Pola kašičice peršuna
So, biber
Maslinovo ulje
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Vatrostalnu posudu podmažite maslinovim uljem. Piletinu isecite na krupne komade, i poređajte u jednom sloju u vatrostalnu posudu. Pomešajte med, senf i suve začine, i prelijte piletinu polovinom mešavine. Ubacite u rernu i pecite 30 minuta, zatim prelijte preostalom mešavinom i pecite dok lepo ne porumeni, još desetak minuta. Servirajte uz pirinač i povrće, ili drugi prilog po želji.
Ovaj recept možete pripremiti i sa drugim komadima piletine, kao što su bataci i karabataci, samo prilagodite vreme pečenja.
Kako vi najradije spremate piletinu? Recite nam u komentarima!
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
"Ako se bilo šta loše desi, odgovorni su Partizanov predsednik i trener": Čović se još jednom oglasio pred meč
"Tebe i takvih kao ti se niko ne plaši, Partizan ima preča posla od Kupa": Mijailović oštro odgovorio Čoviću