Isprobajte ovaj interesantan recept, i nemojte da vas mrzi da pravite i sos, odlično se slaže!

Sastojci:

Šolja prezli

Pola šolje badema isečenih na listiće

Kafena kašičica belog luka i prahu

Pola kašičice soli

Malo bibera

Jedno belance, penasto ulupano (odaberite veće jaje)

Jedan svinjski file, isečen na delove debljine oko centimetar i po

Jedna četvrtina šolje meda

Dve supene kašike soja sosa

Dve kašike senfa

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni, u tepsiju stavite papir za pečenje i premažite ga mrvicom ulja.

Prezle, bademe isečene na listiće, beli luk u prahu, so i biber stavite u blender i blendirajte dok se bademi ne iseckaju na srednje krupne komadiće, tako da dobijete ujednačenu smesu ovih sastojaka.

Sipajte je u pliću posudu.

Belance sipajte u drugu pliću posudu, pa svaki komadić filea umočite prvo u belance, a zatim ga uvaljajte u suve sastojke za pohovanje. Zatim komade mesa ređajte na papir za pečenje, i na svaki kanite odozgo još malo ulja.

Pecite u rerni dvadesetak minuta, ili dok meso ne dobije lepu zlatno-žutu koricu.

U međuvremenu, napravite sos tako što ćete pomešati med, soja sos i senf u manjoj činijici. Služite zajedno!

Da li vi imate neki interesantan recept za svinjsko meso?