Isprobajte ovaj jednostavan recept za štanglice koje će zadovoljiti vašu potrebu za slatkišima. Ako ne volite bademe i semenke bundeve, možete ih zameniti orašastim plodovima i semenkama koje volite.
Sastojci:
Za koru
115 grama putera, na sobnoj temperaturo
1¼ šolje brašna
¼ šolje šećera u prahu
Jedna kašičica soli
Jedno žumance
Za preliv
½ šolje kristal šećera
60 grama putera
¼ šolje meda
Kašika milerama
½ šolje badema isečenih na listiće
½ šolje bundevinih semenki
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni, u pleh stavite papir za pečenje.
Brašno, šećer i so pomešajte u činiji, dodajte puter i miksirajte dok se ne sjedini. Žumance ulupajte sa kašikom hladne vode, pa dodajte ovoj smesi i miksirajte dok se ne sjedini.
Testo stavite na papir za pečenje i poravnajte dlanom ili drvenom špatulom, pa pecite dvadesetak minuta, ili dok ne porumeni.
Za preliv, pomešajte u srednjoj tavi šećer, puter, med, pavlaku i na srednjoj temperaturi kuvajte, mešajući sve vreme dok se puter ne otopi i ne dobijete ujednačenu, glatku smesu. Zatim dodajte bademe i bundevine semenke i kuvajte mešajući sve vreme još minut ili dva.
Preliv sipajte na koru, rasporedite ga ravnomerno špatulom i vratite u rernu na još dvadesetak minuta. Kad preliv počne da se karameliše, izvadite iz rerne, sačekajte da se ohladi i secite na štanglice.
Ove štanglice možete u hermetički zatvorenoj posudi čuvati do tri dana.
Partizan izgubio u Istanbulu, crno-beli na 2-5: Fenerbahče ostavio crno-bele bez šansi
Teodosić promašio pobedu u Pioniru: Zvezda imala "+14" pa ispustila šampiona Evrope
Završena akcija spašavanja u Novom Sadu - 14 poginulih, troje povređenih, obratio se i Vučić
"Da se rekonstruisala nadstrešnica, ovo se ne bi desilo": Vesić najavio da će utvrditi ko je stavljao pečate i potpise
Crvena zvezda i Partizan izvan plej-of zone: Ovako izgleda tabela Evrolige posle sedam kola