Pogačice sa kajmakom prave se brzo, a brzo i "nestanu". Isprobajte ovaj recept.

Sastojci:

Pola kilograma brašna

Šolja mleka

Šolja kajmaka

150 grama margarina na sobnoj temperaturi

25 grama kvasca razmućenog u šoljici mleka ili vode

Jedno jaje

So (po ukusu)

Kašičica šećera

Priprema:

Mikserom dobro umutite margarin, dodajte šolju mleka, kajmak, so, šećer i kvasac koji ste prethodno razmutili u mleku ili mlakoj vodi. Miksirajte dok se ne sjedini, a onda postepeno dodajte brašno i zamesite testo.

Premesite ga dvaput, pa razvucite oklagijom na debljinu od oko jednog i po centimetra.

Okruglom modlom vadite pogačice, ređajte u plitak pleh u koji ste stavili papir za pečenje. Svaku pogačicu malo "zasecite" nožem, pa ostavite na toplom da odstoje jedan sat.

Umutite jaje, premažite pogačice i pecite na 180 stepeni dok ne porumene.

Kakve pogačice vi najčešće spremate?