Pogačice sa kajmakom prave se brzo, a brzo i "nestanu". Isprobajte ovaj recept.
Sastojci:
Pola kilograma brašna
Šolja mleka
Šolja kajmaka
150 grama margarina na sobnoj temperaturi
25 grama kvasca razmućenog u šoljici mleka ili vode
Jedno jaje
So (po ukusu)
Kašičica šećera
Priprema:
Mikserom dobro umutite margarin, dodajte šolju mleka, kajmak, so, šećer i kvasac koji ste prethodno razmutili u mleku ili mlakoj vodi. Miksirajte dok se ne sjedini, a onda postepeno dodajte brašno i zamesite testo.
Premesite ga dvaput, pa razvucite oklagijom na debljinu od oko jednog i po centimetra.
Okruglom modlom vadite pogačice, ređajte u plitak pleh u koji ste stavili papir za pečenje. Svaku pogačicu malo "zasecite" nožem, pa ostavite na toplom da odstoje jedan sat.
Umutite jaje, premažite pogačice i pecite na 180 stepeni dok ne porumene.
Kakve pogačice vi najčešće spremate?
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti