Ako želite da se zasladite kolačićima lepe teksture, ovo je recept za vas. Sasvim je pogodan za početnike, pošto nije komplikovan i ne morate sastojke meriti "u miligram" - uzmite šolju od dva decilitra, ona će vam biti mera za ovaj jednostavan recept.

Sastojci:

Pola šolje maslaca

Dve trećine šolje smeđeg šećera

Jedno jaje

Kašičica ekstrakta vanile

Tri četvrtine šolje brašna

Jedna i po šolja ovsenih pahuljica

Pola šolje suvog grožđa

Prašak za pecivo

Cimet

So

Prirema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Na dno većeg pleha stavite papir za pečenje.

Suvo grožđe prelijte vrućom vodom i ostavite da ogrezne nekoliko minuta, tako će biti sočno i neće se presušiti u rerni. Dobro ih osušite na papirnom ubrusu.

U činiji, mutite maslac, šećer, jaje i kašičicu ekstrakta vanile dok ne dobijete kremastu teksturu. U odvojenoj činijici pomešajte suve sastojke, brašno, kašičicu praška za pecivo i soli, kao i pola kašičice cimeta.

Pomešajte suvu smesu sa mešavinom putera i šećera, dok ne dobijete ujednačenu smesu. Umešajte pahuljice i oceđeno suvo grožđe.

Na papir za pečenje stavljajte po kašiku dobijenog testa, i napravite razmake od oko pet centimetara jer će se keksići širiti dok se peku. Pecite ih oko 12 minuta u zagrejanoj rerni, dok po ivici ne dobiju zlatnu boju. Pustite ih da se potpuno ohlade pre serviranja.

Koji je vaš omiljeni desert za početnike? Recite nam u komentarima!