Ovaj čokoladni kolač sprema se prilično jednostavno i nisu vam potrebne nikakve naročite kulinarske veštine, a uživaćete u svakom zalogaju.
Sastojci:
340 grama tamne čokolade, iseckane
12 kašika putera
Četvrtina kašičice soli
Šest većih jaja
Šolja i po šećera
Šećer u prahu ili kakao (za posipanje)
Priprema:
Zagrejte rernu na 170 stepeni i podmažite pleh, ili ga obložite papirom za pečenje.
U posudu stavite čokoladu, puter i so i istopite ih u mikrotalasnoj pećnici ili na pari. Ukoliko ove sastojke rastapate na pari, potrebna vam je šerpa u koju ćete sipati vodu, a onda ovu posudu sa sastojcima stavite odozgo, tako da ne dohvata vodu. Šporet uključite na srednju jačinu i povremeno mešajte dok se sastojci tope.
Razbijte jaja i dodajte šećer, pa mutite osam do deset minuta, kako bi smesa bila prilično gusta. Zatim dodajte istopljenu čokoladu i izmešajte da se sastojci sjedine.
Smesu ravnomerno nalijte u pleh i pecite oko sat i 25 minuta. Ostavite kolač da se ohladi, a zatim ga, po želji, pospite šećerom u prahu ili kakaom.
Koji je vaš omiljeni čokoladni kolač?
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Mondo ukrštenica za 22. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!