Za pripremu kolača sa jabukama i kruškama potrebno vam je sve ukupno oko sat i po, ali čim ga budete probali, shvatićete da vredi svakog utrošenog minuta.

Sastojci:

Četiri kruške

Šest jabuka

Kašičica rendane kore pomorandže

Kašičica rendane kore limuna

Dve kašičice sveže isceđenog soka pomorandže

Dve kašičice sveže isceđenog soka limuna

Pola šolje šećera

Četvrtina šolje brašna

Kašičica mlevenog cimeta

Pola kašičice muskatnog oraščića

Za preliv:

Šolja i po brašna

Tri četvrtine šolje šećera

Tri četvrtine šolje smeđeg šećera

Pola kašičice soli

Šolja ovsene kaše

220 grama putera, iseckanog na kockice ili listiće

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

U međuvremenu, operite i oljuštite kruške i jabuke i isecite ih na krupnije komade. Stavite ih u veću posudu, dodajte rendanu koru pomorandže i limuna, sok pomorandže i limuna, šećer, brašno, cimet i muskatni oraščić. Promešajte pa sipajte u pleh.

U odvojenoj posudi pravite preliv. Pomešajte brašno, beli i smeđi šećer, so, ovsenu kašu i puter i mutite mikserom na manjoj brzini oko jednog minuta. Ne brinite zbog toga što će ostati krupnijih komada, to je tako zbog putera i tako treba da izgleda.

Ovu smesu nanesite preko testa sa voćem koje ste sipali u pleh, pa pecite oko 50 minuta do jednog sata ili dok korica odozgo ne postane braonkaste boje.

Koji je vaš omiljeni kolač sa voćem?