Za pripremu kolača sa jabukama i kruškama potrebno vam je sve ukupno oko sat i po, ali čim ga budete probali, shvatićete da vredi svakog utrošenog minuta.
Sastojci:
Četiri kruške
Šest jabuka
Kašičica rendane kore pomorandže
Kašičica rendane kore limuna
Dve kašičice sveže isceđenog soka pomorandže
Dve kašičice sveže isceđenog soka limuna
Pola šolje šećera
Četvrtina šolje brašna
Kašičica mlevenog cimeta
Pola kašičice muskatnog oraščića
Za preliv:
Šolja i po brašna
Tri četvrtine šolje šećera
Tri četvrtine šolje smeđeg šećera
Pola kašičice soli
Šolja ovsene kaše
220 grama putera, iseckanog na kockice ili listiće
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
U međuvremenu, operite i oljuštite kruške i jabuke i isecite ih na krupnije komade. Stavite ih u veću posudu, dodajte rendanu koru pomorandže i limuna, sok pomorandže i limuna, šećer, brašno, cimet i muskatni oraščić. Promešajte pa sipajte u pleh.
U odvojenoj posudi pravite preliv. Pomešajte brašno, beli i smeđi šećer, so, ovsenu kašu i puter i mutite mikserom na manjoj brzini oko jednog minuta. Ne brinite zbog toga što će ostati krupnijih komada, to je tako zbog putera i tako treba da izgleda.
Ovu smesu nanesite preko testa sa voćem koje ste sipali u pleh, pa pecite oko 50 minuta do jednog sata ili dok korica odozgo ne postane braonkaste boje.
Koji je vaš omiljeni kolač sa voćem?
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti