Gotovo da nema osobe koja ne voli piletinu i krompir, a ako ih spremite na ovaj način, biće još ukusniji. 

Sastojci:

Četiri pileća bataka

So po ukusu

Biber po ukusu

Četiri čena belog luka

Pola kašičice kurkume

Pola kašičice mlevene paprike

Tri kašike sosa od paradajza

Isceđen sok iz jednog limuna plus kašika limunovog soka (odvojeno)

Četiri veća krompira, isečena na kocke

Kašika maslinovog ulja

Pola kašičice peršuna

150 grama grčkog jogurta

Kašičica meda

Malo mirođije, po ukusu

Jedan praziluk, isečen na kolutiće

Rendana kora jednog limuna

Priprema:

Najpre marinirajte pileće batake: stavite piletinu u veću posudu, dodajte so, biber, beli luk, kurkumu, mlevenu papriku, sos od paradajza i sok od celog limuna. Izmešajte i okrećite piletinu kako bi sa svih strana bila uvaljana u sos. Prekrijte samolepljivom folijom i ostavite u frižideru oko pola sata.

Zagrejte rernu na 220 stepeni.

Na polovinu pleha na koji ste stavili papir za pečenje poređajte krompir i prelijte maslinovim uljem, pa odozgo stavite malo soli, bibera i peršuna, a zatim rukama izmešajte krompir da bi bio jednako začinjen sa svih strana. Na drugu polovinu pleha poređajte mariniranu piletinu.

Pecite u rerni oko pola sata.

U međuvremenu, pripremite sos. U manju posudu pomešajte grčki jogurt, so, biber, peršun, med, mirođiju i kašiku limunovog soka. Dobro izmešajte, pa odložite sa strane.

Izvadite pleh iz rerne, okrenite krompir, odozgo poređajte praziluk i narendanu koru limuna. Vratite u rernu i pecite još oko 20 minuta ili dok piletina ne dobije zlatno-braon koricu, a krompir ne bude mekan i blago hrskav.

Poslužite jelo tako što ćete na tanjir staviti krompir, pa odozgo piletinu i prelijte sosom.