Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusan voćni slatkiš.
Sastojci:
30 grama putera
4 kruške (ne previše mekane), očišćene i prepolovljene
3 kašike šećera
120 mililitara mleka
¼ kašičice soli
Bademi isečeni na listiće, za ukrašavanje
Cimet po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni.
Puter istopite na srednjoj vatri u široj šerpi koja sme u rernu. Kruške stavite u posudu, ravnom stranom nadole.
Pojačajte temperaturu i kruške kuvajte oko pet minuta, povremeno protresajući šerpu, dok dno ne počne da poprima zlatnožutu boju.
Smanjite vatru, pa kruške pažljivo prevrnite, a zatim ih pospite solju i šećerom. Dodajte dve supene kašike vode u šerpu, ali nemojte vodu sipati na kruške.
Posudu prebacite u zagrejanu rernu i pecite dok kruške ne omekšaju, a šećer se ne karameliše, oko 15 minuta.
Izvadite iz rerne, opet pažljivo okrenite kruške. Dodajte mleko, promešate sa sokom koji su kruške pustile, a zatim vratite u rernu na još desetak minuta.
Kruške izvadite na tanjir, a posudu vratite na šporet i na srednjoj vatri kuvajte mešajući neprekidno, sve dok ne dobijete ujednačen, gust karamel.
Prelijte njime kruške, pospite listićima badema i cimetom i služite toplo.
"Neka me streljaju, okrenuću se ka zidu, ni 'a' neću reći": Blažić opet šokirao na suđenju - Znam šta me čeka u zatvoru
Tuča u Skupštini Srbije! Guranje, čupanje, prskanje, a Ana Brnabić pozvala obezbeđenje (Foto, video)
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji
Sloboda Mićalović napadnuta na parkingu: Evo kako je poznata glumica završila u Urgentnom centru